Açılış törenini terk eden İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selçuk'taki İZBAN töreninde yaşanan olaya ilişkin “Program bize bugün, yani törenin yapıldığı 8 Eylül tarihinde ulaştı. Yani ortada bir gariplik olduğu belliydi. Ama biz bunu gündem yapıp ortamı germek istemedik” diye konuştu.

İHA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selçuk'taki İZBAN töreninde yaşanan olaya ilişkin açıklamada bulundu.

İZBAN'da yüzde 50 ortak olmalarına rağmen Selçuk'taki programı basından öğrendiklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Program bize bugün, yani törenin yapıldığı 8 Eylül tarihinde ulaştı. Yani ortada bir gariplik olduğu belliydi. Ama biz bunu gündem yapıp ortamı germek istemedik” diye konuştu. 

Kürsüye çıktığında bazı gruplar tarafından yuhalandığını, "in aşağı" ve "konuşma" gibi seslerin yükseldiğini ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Diğer taraftan da Sayın Cumhurbaşkanına tezahürat yapıldı. Ben bu tezahürata tepki göstermedim, göstermem de. Bu, benim kişiliğimle bağdaşmaz. Ama Sayın Başbakan, sanki orada yokmuş ve bana yapılan o sataşmaları duymamış gibi, benim tepkimi Sayın Cumhurbaşkanına yapılan tezahürata bağladı ki bunu şiddetle reddediyorum. Sayın Başbakana yakıştıramadım” dedi.