Acıbadem halkı İmam Hatip istemiyor

Aydınlanma Hareketi'nin çağrısıyla Acıbadem'de imam hatipleştirilen Özdemiroğlu Ortaokulu için eylem gerçekleştirildi.

Aydınlanma Hareketi'nin çağrısıyla gericiliğe karşı mücadele devam ediyor. İstanbul Acıbadem'de bulunan Özdemiroğlu Ortaokulu'nun imam hatipleşmesine karşı bir eylem de dün akşam gerçekleşti. 

Aydınlanma Hareketi, 14 Haziran’da "Aydınlık Bir Türkiye İçin Okullarımızı Geri İstiyoruz" kampanyası kapsamında Acıbadem’de bulunan Özdemiroğlu Ortaokulunun önünde bir basın açıklaması düzenleyerek okullarından vazgeçmeyeceğini duyurmuştu. Okulun Özdemiroğlu Ortaokulu’na dönüştürülmesi için toplanan 1250 adet dilekçe Acıbadem halkı tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilmişti.

Tarihi bir binaya sahip olan Özdemiroğlu Ortaokulu’nun tadilat işlemlerinin CHP’li Kadıköy Belediyesi tarafından yapıldığını duyuran ve Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen ilmihal, İslam Coğrafyası, Kuran gibi dersleri içeren yaz okulunun pankartları geçtiğimiz günlerde okulun dış cephesine asılmış ve Acıbadem sakinlerinde rahatsızlık yaratmıştı.

Okulunu geri almakta kararlı olan Acıbadem halkı dün akşam saatlerinde pankartlara yazılama yaparak "Zorunlu din dersleri zorbalıktır", "Çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz" ve "İmam Hatipler kapatılacak" dedi. Bu çalışma balkondan alkışlarla ve desteğe gelenlerle gericiliğe Acıbadem’de boyun eğilmeyeceğini gösterdi.