Abileri eve kilitledi, balkondan çıkmak isterken hayatını kaybetti...

Bursa’da 16 yaşındaki genç kız, ağabeyleriyle yaşadığı 3. kattaki daireden çarşafları birbirine bağlayarak çıkmak isterken camdan düşerek hayatını kaybetti.

Olay gece saatlerinde, Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Baruthane Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 4 yıl önce babasını, 1 yıl önce de annesini kaybeden 16 yaşındaki Kübra D.’yi ağabeyleri Semih D. ve Sinan D., erkek arkadaşı ile görüşmesini istemedi. Kübra’nın telefonuna da el koyan ağabeyleri, 2 yıldır görüştüğü erkek arkadaşından ayrılmasını istediler. Kübra erkek arkadaşı ile ayrılmayı kabul etmeyince ağabeyleri onunla görüşmesin diye Kübra'yı odasına kilitlediler. Kübra’nın 16 yaşındaki erkek arkadaşı Engincan B., bir süre kız arkadaşından haber alamayınca 2 arkadaşı ile birlikte, kız arkadaşının yaşadığı binanın önüne gitti.

Kübra, büyük abisi Semih işe gittikten sonra cama çıkarak Engincan ile konuşmaya başladı. Engincan’a not kağıtlarıyla mesajlar gönderen Kübra evden kaçmak istediğini ve bunun için çarşafları kullanacağını yazdı. 6 katlı binanın 3. Katında bulunan dairenin perdesini söken Kübra, yatak çarşafı ile perdeyi birbirine bağladı. Daha sonra yaptığı uzun halatı binanın dış borularına bağladı. Engincan ve arkadaşları aşağıda beklerken Kübra yaptığı halattan aşağı inerek erkek arkadaşının yanına gitmek istedi.

Kübra cama çıkarak halata tutunmak isterken dengesini kaybetti ve 10 metre yükseklikten yere düştü. Kız arkadaşının gözleri önünde düştüğünü gören Engincan, Kübra’yı kucağına alarak caddeye kadar getirdi. Olay yerine kısa sürede gelen 112 ekipleri yere çakılan Kübra’nın öldüğünü belirledi.

Polis ekipleri, Kübra'nın cansız bedenini gördükten sonra, Engincan ve arkadaşlarını ifadelerini almak üzere karakola götürdü.

Genç kızın cansız bedeni olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.