Abdülmecid Efendi Köşkü'ndeki sergiye saldıran şahıs serbest

Üsküdar Bağlarbaşı'nda Abdülmecid Efendi Köşkü'nde yapılan saldırıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı. 24 ayrı suçtan kaydı bulunan saldırgan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çağdaş sanat eserlerinin sergilendiği İstanbul Bienali’ne "Laiklik bu mu?", "Bu memleket sizin yüzünüzden bu hale geldi" sözleriyle saldıran şahıs serbest bırakıldı.

15. İstanbul Bienali kapsamında Üsküdar’daki Abdülmecid Efendi Köşkü’nde sergilenen eserler, 4-5 kişilik bir grup tarafından saldırısına uğradı. Üstelik bu saldırı bir değil, iki kez yaşandı. 15. İstanbul Bienali kapsamında Üsküdar Abdülmecid Efendi Köşkü’nde sergilenen Ömer Koç Koleksiyonu saldırıya maruz kaldı.

ÇAĞDAŞ SANAT ESERLERİNE SALDIRDILAR

"Kapı Çalana Açılır" sergisinin alanını basan 4-5 kişilik grup, "Laiklik bu mu?", "Bu memleket sizin yüzünüzden bu hale geldi" diye bağırmaya başladı. Daha sonra eserleri tahrip etmek istediler.

Hedeflerinde ise Ron Mueck’e ait "Hırka Altında Adam" heykeli vardı. Devreye hemen güvenlik güçleri girdi. Bu esnada güvenlik güçlerinden biri arbede sırasında yere düştü. Saldırganlar, diğer güvenlik güçlerinin müdahalesiyle heykelden birkaç metre uzaklaştırıldı.

Arbede sebebi olarak, bazı internet sitelerinin sergideki bazı heykellerin Osmanlı’ya saygısızlık olduğunu belirterek sergiyi hedef gösterdikleri iddia edildi.

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINIP SERBEST BIRAKILDI

İstanbul'da 15'inci İstanbul Bienali'yle eş zamanlı olarak düzenlenen "Kapı Çalana Açılır" sergisine dün gerçekleşen iki saldırıyla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Şüpheli, çıkartıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.