Abdulkadir Selvi: Dolmabahçe'nin talimatı Kandil'den

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Dolmabahçe'nin talimatı Kandil'den" iddiasında bulunurken, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan Güvenlik Zirvesi sıradan bir zirve değildi. Dolmabahçe’nin bedeli çok ağır ödetilecek" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ta yaşanan bombalı saldırı sonrası 39 kişi hayatını kaybederken, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, saldırıya ilişkin bir köşe yazısı kaleme aldı.

"Dolmabahçe'nin talimatı Kandil'den" başlıklı yazıda "Patlamada ilk başlarda Şahin marka bir aracın kullanıldığı söylenmişti. Daha sonra Chevrolet marka bir araç olduğu yönünde bilgiler geldi. Metal tavan patlamanın şiddetini kırdığı için sunroof’lu ve son model araçları tercih ediyorlar. Dolmabahçe’deki eylemde aracın içinde intihar eylemcisinin kopan parmağı bulundu. Parmak izinden kimliğini tespit etmek mümkün olacak ancak biraz zaman alacak gibi görünüyor. İlk andan itibaren bulgular PKK’yı gösteriyordu. Canlı bombaları Kandil’de yetiştiren PKK, Türkiye’ye geçiş süresi daha kısa olduğu için bir süre önce Kobani’ye taşıdı. 'Abdullah Öcalan fedaileri' adı verilen canlı bombalara Kobani’de eğitim veriliyor" ifadelerini kullandı.

Saldırıyı "başkanlığa" bağlayan Selvi, "Seni Başkan yaptırmayacağız mesajı bu kez Meclis kürsüsünden değil böyle kanlı bir saldırı ile verilmiş oldu... Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan Güvenlik Zirvesi sıradan bir zirve değildi. Dolmabahçe’nin bedeli çok ağır ödetilecek" dedi.