ABD'den referandum öncesi Türkiye açıklaması: Endişelerimiz var

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Mark Toner, "Geçen gün de söylediğim gibi Türkiye’de demokrasinin kalitesi hakkında endişelerimiz var. Ortağımız ve müttefikimiz Türk hükümeti ile bunu düzenli olarak görüşüyoruz" açıklamasında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Mark Toner, Washington’da düzenlediği basın toplantısında, “olağanüstü hâl koşulları altında yapılacak referandumun güçler birliğini ortadan kaldıracağı” yönündeki BM raporuna ilişkin bir soruya şöyle yanıt verdi:

“Bu konuyu çok yakından izliyoruz. Geçen gün de söylediğim gibi Türkiye’de demokrasinin kalitesi hakkında endişelerimiz var. Ortağımız ve müttefikimiz Türk hükümeti ile bunu düzenli olarak görüşüyoruz. Çünkü güçlü bir ortaklığımız var ve bu konuları tartışabiliyoruz. Referandum sürecinde söz konusu raporu da yakından inceliyoruz. Referandumun da Türkiye’de demokrasiyi güçlendirecek bir şekilde olmasını umuyoruz.”

Toner, “Oylama sürecinde hiçbir şekilde kısıtlama olmasını görmek istemiyoruz. Bütün taraflar barışçıl bir biçimde görüşlerini açıklayabilmeli. Gelişmeleri çok yakından izliyoruz" dedi.