ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden: Gülen keşke Amerika'da olmasaydı

Resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gelen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile görüştü. Biden, görüşme sırasında, "Gülen'in iadesine federal mahkeme karar verecek. Keşke Gülen Amerika'da değil başka bir ülkede olsaydı" dedi. Kahraman görüşme sonrasında Biden’e üzerinde İngilizce olarak "Bombalanmış meclis ana binasındaki mermer parça…

AA

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden 15 Temmuz darbe girişiminde bombaların hedefi olan Meclis’te hasar gören yerlerde incelemelerde bulundu. İsmail Kahraman, Joe Biden’e harabeye dönen Başbakan odasını da gösterdi.

Joe Biden ile İsmail Kahraman’ın basına kapalı olarak gerçekleştirdiği görüşmeye TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM İdare Amiri Erkan Haberal, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de katıldı.

Biden ve Kahraman görüşmesinde ağırlıklı olarak Fetullah Gülen’in iadesi gündeme geldi. Joe Biden’in Gülen’in iadesine yönelik ABD ve Türk Adalet Bakanlığı yetkililerinin görüşmelerini hatırlattığı ve bu görüşmelerde bir ilerleme sağlandığını "Eğer hukuk izin veriyorsa gereği yapılır" dediği öğrenildi. Biden’in "Keşke Fetullah Gülen başka bir ülkede olsaydı" ifadesini kullandığı belirtildi.

15 TEMMUZ’U 11 EYLÜL’E BENZETTİ

15 Temmuz darbe girişimini, ABD’deki 11 Eylül saldırısına benzeten Joe Biden, 11 Eylül saldırısı sonrası kendisinin de polis engeline rağmen kongre binasına gittiğini, korkmadıklarını gösterdiklerini anlattı. Biden, Kahraman’a "O gece Meclis’i açmak cesaret işi. Bizde, sizde o günlerde seçilmişler olarak korkmadığımızı gösterdik" dediği bildirildi.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın "11 Eylül saldırısında Afganistan dağlarından İkiz Kuleler nasıl vurulduysa, Pensilvanya’dan da Meclis’e bu saldırı yapıldı" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

MERMER PARÇASI HEDİYE EDİLDİ

Meclis Başkanı İsmail Kahraman görüşme sonrasında Joe Biden’e tablo içine oturtulmuş üzerinde İngilizce olarak "Bombalanmış meclis ana binasındaki mermer parça" yazan mermer parçası hediye edildi.