60. Yıl velileri okulundan vazgeçmiyor: Çocuk Şenliği'nde buluşuyoruz

İstanbul Sarıgazi 60. Yıl Ortaokulu velileri, okullarının imam hatip sınıfları tarafından işgal edilmeye çalışılmasına karşı mücadeleye devam ediyor. Veliler ve çocuklar 30 Temmuz Pazar günü 18.00'da Pir Sultan Abdal Parkı'nda "Çocuk Şenliği'nde bir araya gelecek.

İstanbul Sarıgazi 60. Yıl Ortaokulu velileri, okullarının imam hatip sınıfları tarafından işgal edilmesine karşı mücadele etmeye devam ediyor. Veliler ve çocuklar 30 Temmuz Pazar günü 18.00'da Pir Sultan Abdal Parkı'nda  bir araya gelerek neler yapılabileceğini konuşacak, çocuklar ise evrim atölyesi ve sokak oyunlarına katılacak. Çocuk Şenliği'nin ardından Persepolis filmi izlenecek ve gericilikle mücadeleye ilişkin bir tartışma yapılacak.

Veliler daha önce okullarını işgal eden imam hatip sınıflarına karşı İlçe Milli Eğitim'e dilekçe vermiş, ancak imam hatip sınıflarına talep olmaması ve taşımalı eğitim yapılmasına rağmen dilekçelerine olumsuz yanıt almışlardı.

Okullarına sahip çıkacaklarını ve mücadeleye devam edeceklerini açıklayan veliler, hukuki süreç devam ederken yazın sık sık bir araya gelip daha fazla insana ulaşacaklarını dile getirmişti.