6-14 yaş arası minik yüzücülere harem selamlık antrenman!

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait olimpik yüzme havuzunda 6-14 yaş arası kız ve erkek çocuklardan oluşan yüzücülere harem selamlık antrenman yaptırılmaya başlandı. Uygulamanın, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın geçen haftaki ziyaretinden sonra başladığı öğrenildi.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün olimpik yüzme havuzunda geçtiğimiz haftadan itibaren kız ve erkek sporcuları ayrı günlerde antremana aldığını belirten veliler bu duruma isyan etti.

"OLİMPİYAT VE SPORUN RUHUNA AYKIRI"

Cumhuriyet'ten Yusuf Ziya Cansever'in haberine göre, sporcu velileri, “Çocuklar arasında harem selamlık uygulamasını başlatmak istiyorlar. Spor yapan küçük çocuklar arasında ayrıştırıcı, ötekileştirici bir düşüncenin yerleştirilmeye çalışılması olimpiyat ve sporun ruhuna aykırıdır. Çağ dışı uygulamadan vazgeçilmezse bizler de çocuklarımızı antrenmanlara göndermeyeceğiz” dedi. Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise “antrenörlerimizin sayısı yetersiz geliyor. Bunun için bir gün kızlara bir gün erkeklere göre ayarlanma yapılmasını uygun gördük” dedi.

HAREM SELAMLIK BAKAN'IN ZİYARETİNDEN SONRA BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın geçtiğimiz hafta Van’a yaptığı ziyaretin ardından, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait olimpik yüzme havuzunda kız ve erkek öğrencilerin antremanlarının ayrı günlere alındığı belirtildi.

6-14 yaş arasında yaklaşık 200 öğrencinin havuzda antremanlara katıldığı bunlardan 70’inin il karmasında yer alan ve Van’ı yarışmalarda temsil eden öğrenciler olduğu ifade edildi.

"BUGÜNE KADAR SIKINTI YAŞAMADIK, HAREM SELAMLIK TALEBİ DE OLMADI"

Öğrenci velisi Pınar Ak, “9 yaşında kız çocuğum 3 yıldır burada kız erkek ayırımı yapmaksızın antrenmanlara katılıyor. Bugüne kadar bir sıkıntı yaşandığını görmedik duymadık. Kimse haremlik selamlık uygulaması talep etmedi. Bu uygulamayı yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü ile görüştük. Uygulamanın yanlış, tehlikeli, ayrıştırıcı olduğunu kendisine söyledik. Biz 70 veli olarak böylesi bir uygulamayı asla kabul etmiyoruz. Ülkemizin kardeşliğe, birlik beraberliğe ihtiyacı olduğu bir dönemden bu tür uygulamaların yaşama geçirilmesi üzüntü vericidir. Dayatma ve yanlıştan dönülmesini istiyoruz” dedi.

TEPKİLER ÜZERİNE HAREM SELAMLIK UYGULAMASI GERİ ÇEKİLDİ

Van Ekspres gazetesinin haberine göre, velilerin tepkisi üzerine harem selamlık uygulaması geri çekildi.

Haberler üzerine açıklama yapan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Van Olimpik Yüzme Havuzunda yüzme dersi alan çocukların ailelerinin tepkilerine neden olan kız-erkek ayrımının uygulanmayacağını belirtti.