4 Eylül mitinginin yankıları: Doğru ve güçlü mesajlar verildi, bu çıkış sürmeli

4 Eylül’de Kartal’da gerçekleşen “Gericiliğe, emperyalizme, darbecilere boyun eğmeyeceğiz” mitinginin yankıları sürüyor. Mitingin kimi çağrıcıları, 4 Eylül’ü ve sonrasını soL’a değerlendirdi.

Haber Merkezi

4 Eylül’de Kartal’da gerçekleşen “Gericiliğe, emperyalizme, darbecilere boyun eğmeyeceğiz” mitinginin yankıları sürüyor. Mitingin kimi çağrıcıları, 4 Eylül’ü ve sonrasını soL’a değerlendirdi.

Gazeteci-yazar Orhan Gökdemir, 4 Eylül mitinginde güçlü mesajlar verildiğini belirtirken, bir başka çağrıcı TMMOB eski Başkanı Kaya Güvenç ise Kartal mitingiyle, siyasi yelpazedeki boşluğun ve sakatlığın doğru bir şekilde doldurulduğunu söyledi.

İşte miting çağrıcılarından değerlendirmeler…

GAZETECİ-YAZAR ORHAN GÖKDEMİR:

4 Eylül mitingi, mitinge kaç kişinin katıldığından bağımsız olarak söylüyorum, miting kararının kendisi zaten bir eşiğin aşılması anlamına geliyordu. Başarılı da bir miting oldu. Çok güçlü mesajlar verildi. Bence bu yeni bir başlangıç. Bu mitingin çağrıcıları, bu işin içinde olanlar bence artık çıtayı biraz daha yükselterek mücadeleyi büyütmesi lazım. Ben bu mitinge hep öncesiyle, sonrasıyla bir bütün olarak baktım zaten. Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi’nin çağrıcıları da içindeydi bu mitingin. Haklı bir davanın ve söylemin mitingiydi 4 Eylül. Genellikle ülkede bir korku iklimi var. Bu herkesi etkiliyor, bizi de etkilemiş olabilir ama ben başarılı bir miting olduğu kanısındayım. Bu çıkışın devamının geleceğini düşünüyorum.

TMMOB ESKİ BAŞKANI KAYA GÜVENÇ:

Böyle bir mitingin kararı, Türkiye’deki genel siyasi yelpazede görülen boşluk ve sakatlık nedeniyle ortaya çıktı. Çok doğru bir karardı. Karar doğru olmakla kalmadı aynı zamanda mitinge katılım nitelik ve nicelik olarak bu doğru kararı güçlendirmiş oldu. Bu mitingin, şu andaki siyasi hayattaki bir yeri çok net olarak belirlediği kanısındayım. Herkesin eline sağlık.

MÜZİSYEN NEJAT YAVAŞOĞULLARI: 

 

4 Eylül mitingi hem katılanlarda, hem kamuoyunda olumlu bir iz bıraktı. Önemli bir buluşmaydı, toplumsal ve siyasal ihtiyaçlarımıza gerçek yanıtlar üreten bir miting oldu. Bu yönüyle gerçekten önemli ve değerli bir buluşma oldu.

GEZİ GAZİLERİ DAYANIŞMA PLATFORMU DERNEĞİ SÖZCÜSÜ AYDIN AYDOĞAN:

İçinde yaşadığımız düzenin değişmesi gerekiyor. Bu düzenin değişmesi için de "Boyun eğme" sloganı etrafında birleşilmesi gerektiğini gördük bir kez daha Kartal'da. "Boyun eğmeme" meselesi yüzyıllardır bu toplumun, bu coğrafyanın temel sorunu. Kurulan düzenler, insanları çaresiz kılarak, boyun eğdirerek ayakta durdular, var oldular. 4 Eylül Kartal mitinginde, direnmekten ve boyun eğmemekten başka çaremiz kalmadığını gördük. Bu büyük bir çağrıydı. 2013 Haziran'ındaki birleştirici Gezi ruhu 4 Eylül Kartal mitinginde vücut buldu.