2016'da dünya genelinde 15 milyon çocuk evlendirildi!

UNICEF Çocuk Dostu Şehirler Programı kapsamında yerel yönetimlerde çocuk yaşta evliliklerin önlenmesine yönelik temel eğitim çalıştayı düzenledi. Çalıştayda, 2016 yılında dünya genelinde 15 milyon kız çocuğunun yaşı küçük evlendirildiğine dikkat çekildi.

İHA

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi çalıştayında İzmit Belediyesi’nin yanı sıra 15 belediyenin 27 çocuk çalışmaları temsilcisi de yer aldı.

Eğitim çalıştayında, Çocuk Yaşta Evlilikler, Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesinde Yerel Yönetimlerin Rolü, Çocuk Yaşta Evlilikler Vaka Yönetimi ve Yerel Yönetimler, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesinde Risk Tespiti, sebep ve sonuçları gibi konular el alındı.

Üç gün boyunca devam eden eğitim çalıştayında UNICEF’in verilerine göre, 2016 yılı içinde 15 milyon kız çocuğu 18 yaşını doldurmadan evlendirildi. Bu da okula devam etme oranının düşürüp, aile içi şiddete maruz kalma olasılığını arttırdı.

Çocuk yaşta evliliklerin hem ulusal, hem de uluslararası topluluk tarafından bir insan hakları ihlali, toplumsal cinsiyete dayalı şiddetin ve kadına yönelik şiddetin bir türü ve çocuk evliliklerinin 2015 sonrasında kalkınma hedeflerinin önündeki en büyük engellerden biri olarak da kabul edildiğinin anlatıldığı çalıştayda, erken yaştaki evliliğin önüne geçilmesinde eğitimlerle halkın bilgilendirilmesinin bu konuda etkin rol oynayacağına da dikkat çekildi.