17 avukata tahliye

KHK ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği üyelerinin yargılandığı davada 17 avukat tahliye edildi.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi avukatların yargılandığı davada, tutuklu 17 avukat tahliye edildi. Aralarında KHK ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da olduğu 20 sanıklı dava bugün Silivri'de görüldü.  İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davanın duruşmasında tutuklu avukatlar, Ahmet Mandacı, Aycan Çiçek, Ayşegül Çağatay, Aytaç Ünsal, Barkın Timtik, Behiç Aşçı, Didem Baydar Ünsal, Ebru Timtik, Engin Gökoğlu, Naciye Demir, Özgür Yılmaz, Selçuk Kozağaçlı, Süleyman Gökten, Şükriye Erden, Yağmur Ererken, Yaprak Türkmen, Zehra Özdemir ve tutuksuz avukat Ezgi Çakır duruşmada hazır bulundu. Duruşmayı aralarında CHP Milletvekili Sera Kadıgil, CHP eski Milletvekili Şenal Sarıhan ile Brüksel Barosundan gözlemcilerin de bulunduğu çok sayıda kişi izledi.

Mahkeme, suç vasfının değişmiş olması, tutuklamanın tedbir olması, sanıkların avukat olması, tutuklulukta geçen süre ve AİHM içtihatlarını dikkate alarak adli kontrol uygulamasıyla tüm sanıkların tahliyesine karar verdi.

Yakalaması gerçekleşmeyen Günay Dağ ve Oya Aslan hakkındaki yakalama kararının devam ettiğini belirten mahkeme başkanı bir sonraki celse gizli tanıkların dinlenmesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 19-20 Şubat tarihlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görülecek.