16 yaşındaki marksist blogcu kanserden yaşamını yitirdi

16 yaşındaki kanser hastası Max Edwards yaşamını yitirdi. Edwards, açtığı blog hesabıyla ve marksizm üzerine yazdıkları ile biliniyordu.

Toplum

Kanser hastası 16 yaşındaki Max Edwards hayatını kaybetti.

5 ay önce kansere yakalandığını öğrenen Edwards, bir hafta önce The Guardian için bir yazı yazmış ve kanserin hayatında önemli bir değişikliğe neden olmadığını söylemişti.

Cumartesi günü hayatını kaybeden ve İngiltere'nin York kentinde oturan genç Max, "Anonim Devrimci - The Anonymous Revolutionary" isimli bir blogda yazıyordu.

Max'ın ölümünün ardından ailesi, bloga bir not düşerek, "Yazar, Filozof, Düşünür, Müzisyen, Sanatçı. Anonim Devrimci -Max Edwards, oğlumuz- 26 Mart 2016 tarihinde, 16 yaşında öldü" dedi ve destek veren ve bu genç devrimciyi mutlu eden herkese teşekkür etti.

Guardian'da, birçok insanın kendisi için dua ettiğini ve hiçbir işe yaramayacağını bilse de, kendisinin de dua ettiğini söyleyen Max, tanrıya inanmadığını, hastalığının da bu fikrini değiştirmediğini belirtti.

Ölümden sonra ıssız bir boşluğa gideceğini hayal eden Max, "Yine de bu tip bir fikri kabul etmenin yollarını buldum" dedi.

Blogundaki son yazısında özel bir jete bindiğini "itiraf eden" Max, bunun bir solcu olarak kendisini iki yüzlü haline getirip getirmediğini tartıştı.

Kendisinin kapitalist bir ülkede yaşadığını ve bu sistemden faydalandığını ve ayrıcalıklı olduğunu kabul eden Max, bunu kabul etmenin bile "en azından bir şey" olduğunu yazdı.

"Sömürülüyormuş gibi yapmıyorum, kapitalizmin bir kurbanı olduğumu iddia etmiyorum, devrimci davayı temsil etmediğini çok iyi biliyorum" diyen Max, yine de bu davaya "bu şekilde" hizmet edeceğini belirtmişti.

Geçen Kasım ayında, Ekim Devrimi'nin 98. yılını kutlayan Max, şunları yazmıştı:

"Benim görüşüme göre, kapitalizme karşı mücadelede kayda değer, en önemli devrim ve uluslararası solun en büyük başarısı. Bu nedenle bu notumu onun yıldönümüne ithaf etmeye karar verdim. Mutlu 6/7 Kasım'lar, yoldaşlar!"