14 yaşında çocuğa istismar iddiasıyla mahkemeye çıkarılan 3 kişi serbest!

Kocaeli'nin Derince ilçesinde, jandarma 2 kişinin 14 yaşındaki bir çocukla ormanlık alandan dönmesinden şüphelendi. Çocuğun, biri sınıf arkadaşının ağabeyi olmak üzere 3 kişinin cinsel istismarına uğradığı ortaya çıktı. Zanlılar mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DHA

Derince İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ormanlık alandan gelen bir otomobili durdurdu. Kimlik kontrolü yapıldığı sırada otomobildeki kız çocuğunun kimliğinin olmadığı görüldü. Jandarma, 14 yaşındaki C.G.'nin ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğunu tespit etti. C.G. sınıf arkadaşının 25 yaşındaki ağabeyi U.E.'nin cinsel istismarına uğradığını, daha sonra U.E.'nin arkadaşları 25 yaşındaki Y.G. ve 24 yaşındaki M.B. ile tanıştığını, Y.G.'nin arkadaşının evinde cinsel istismarda bulunduğunu, M.B.'nin de ofisine ve evine götürerek cinsel istismarda bulunduğunu söyledi.

Otomobilde bulunan Y.G. ve M.B. gözaltına alınırken, U.E. ise jandarma ekiplerince evinde gözaltına alındı. Derince İlçe Jandarma Komutanlığında ifadeleri alınan 3 kişi "çocuğa cinsel istismar" suçlamasıyla Kocaeli Adliyesine sevk edildi. 3 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

Babası cezaevinde olan, annesiyle birlikte yaşayan C.G.'yi annesinin kabul etmemesi üzerine yurtta kalması için çalışmalar başlatıldı.