109 yaşındaki Avustralyalı, penguenler için kazak örüyor

Avustralya'nın en yaşlı adamı olan 109 yaşındaki Alfred Date, penguenlerin hayatını kurtarmak için kazak örüyor.

Alfred Date hiçbir zaman kendisinden istenen bir şeye "Hayır" diyememiş pek tatlı bir insan. Ancak belki de 108 yaşında demediği "Hayır" ilk kez onu haberlere taşıdı. Çünkü bu kez kendisinden istenen ve "Hayır" diyemediği şey, küçük penguenler için kazak örmesiydi.

CNN Türk’te yer alan habere göre Phillip Adası Penguen Vakfı, elinden örgü işi gelenlerden geçtiğimiz yılın Mart ayında bir şey istedi. Bölgede daha önce yaşanan petrol sızıntısı penguenleri zor durumda bırakmıştı. 2001 yılında Phillip Adası civarında yaşanan sızıntıda 438 penguen petrole bulanmış, kazaklar sayesinde yüzde 96'sı kurtarılmıştı. Vakıf tarafından, olası bir petrol sızıntısında vücutlarına petrolün yapışmasını önlemek amacıyla, küçük penguenler için yün kazak örülmesi talebinde bulunuldu.

Talebe bütün dünyadan yanıtlar gelirken, aralarında bir "örücü" özellikle öne çıkıyor: 109 yaşındaki Alfred Date.

Büyük büyük babasının üvey kız kardeşi Alfred'in eline tığ ve yün sokuşturalı 80 yıl olmuş. İstek üzerine ilk kez yeğeni için 1931 yılında kazak ören Date, o günden sonra durmamış, örmeye devam etmiş. Date "Hata yapmamaya çalışıyorum ve hata yaparsam kendimi affetmiyorum" diyor ve ekliyor; "Ama sanırım yaşamın normal süresinin ötesine geçmiş birinin kusuruna bakılmaz!"

Alfred Date'in ördüğü kazaklardan bazıları: