1 Mayıs'taki çıplak protestoya gözaltı

İzmir'deki 1 Mayıs kutlamalarına katılıp arama noktasında giysilerini çıkartan protestoculardan biri, gözaltına alındı.

İzmir'deki 1 Mayıs kutlamalarına katılıp polisin arama noktasında giysilerini çıkartan gruba yönelik polis operasyon başlattı.

Polisin, soyunan üç erkek ve iki kadın göstericiden, F.K.'yı gözaltına aldığı öğrenildi. Protestoculara Ahlak Büro Amirliği'nde 'teşhircilik' suçundan işlem yapılacağı açıklandı.

Birinci Kordon'daki Orduevi önünde oluşturulan arama noktasına geldiklerinde eylemciler, soyunmuş ve iç çamaşırlarıyla kalmıştı. Gruptaki eylemciler, arama noktasından bu şekilde geçtiktan sonra giysilerini giyip mitinge katılmıştı. 

GÖZALTINA ALINAN PROTESTOCU SERBEST BIRAKILDI
Grup üyelerinden birisi, Ankara ve İstanbul'daki patlamalarda can güvenliğini sağlayamayan polislerin, bedenlerine dokunmaması için böyle bir yönteme başvurduklarını anlatmıştı. Protesto sırasında müdahalede bulunmayan İzmir emniyeti, alanda elde edilen görüntülerini incelemeye aldı ve göstericilerden 2 kadın ile 3 erkeği gözaltına almak için çalışma başlattı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği'ne götürülen ve gruptan gözaltına alınan ilk kişi olan F.K.'ya 'teşhircilik' suçundan işlem yapılacağı açıklandı. F.K.'nın ifadesinin alınmasından sonra ise savcının talimatıyla serbest bırakılacağı, evraklarının ikmalen adliyeye gönderileceği öğrenildi. Diğer 4 protestocunun da, aynı şekilde gözaltına alınacakları ifade edildi.