1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenler Kazancı Yokuşu'nda anıldı

1 Mayıs 1977'de Taksim Meydanı'nı dolduran yüz binlerce işçinin üzerine açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 36 emekçi, her yıl olduğu gibi Kazancı Yokuşu başında anıldı.

Haber Merkezi

1 Mayıs 1977’de Taksim Meydanı'nı doldurdan yüz binlerce emekçinin üzerine açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 36 emekçi, sendikalar, meslek örgütleri ve siyasi partilerin katılımıyla Kazancı Yokuşu’nda karanfillerle anıldı.

Türkiye’de ve dünyada 1 Mayıslarda yaşamını yitiren emekçiler için durulan saygı durşunun ardından 1 Mayıs Tertip Komitesi adına DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Eş Başkanı Lami Özgen, Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ve TMMOB Genel Başkanı Emin Korkmaz birer konuşma yaptı. Anma töreninde "Yaşasın 1 Mayıs”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm”, “Biji Yek Gulan”, “Hırsız YSK”, “HAYIR bitmedi, bu daha başlangıç”, “Taksim 1 Mayıs alanıdır” sloganları atıldı.

İSTİKLAL CADDESİ'NDE YÜRÜNDÜ

Kazancı Yokuşu’ndaki anmanın ardınan İstiklal Caddesine doğru yürüyüşe geçilirken, 1 Mayıs’ta Bakırköy Halk Pazarı’nda yapılacak mitinge çağrı için bildiridi dağıtıldı.

Galatasaray Lisesi önünde “Cumartesi Annneleri”nin ziyaret edilmesinin ardından 1 Mayıs 1989’da polis kurşunu ile öldürülen işçi Mehmet Akif Dalcı’nın Şişhane’de vurulduğu yere yüründü. Burada geçekleştirilen anmanın ardından 1996’da Kadıköy 1 Mayıs’ında öldürülenler için saat 15.00'te düzenlenecek anmaya çağrı yapıldı.