Yeşil sahadan Erdoğan'a kutlama: 'Seninleyiz'

Spor Toto Süper Lig'de sezon açıldı. Sezonun ilk haftasında öne çıkan İstanbul Başakşehir-Kasımpaşa maçı oldu. Nedeni ise "Sporda siyaseti engelleyeceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yapılan propaganda oldu.

(soL-Spor) Spor Toto Süper Lig'de sezon açıldı ve ilk maçlar oynanmaya başladı. Bu maçlardan öne çıkan ise İstanbul Başakşehir-Kasımpaşa maçı oldu. İstanbul Başakşehir ile Kasımpaşa dün Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nun ilk resmi maçında karşı karşıya geldi. Maç 1-1 sonuçlanırken karşılaşmaya 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yapılanlar damga vurdu.

Karşılaşmaya İstanbul Başakşehirli futbolcular "12 numaranın sonsuza kadar yanındayız", Kasımpaşalı futbolcular ise "Semtin gururu, milletin Reisicumhuru hayırlı olsun" yazılı pankartlarla çıktı. İstanbul Başakşehir Kulübü, Recep Tayyip Erdoğan'ın Başakşehir Fatih Terim Stadyumu açılışında yapılan özel maçta giydiği 12 numaralı formayı kulüp müzesine kaldırdığını duyurdu. Ayrıca kulüp yönetimi tarafından tribüne, "12 numaralı formamız, sonsuza kadar Cumhurbaşkanımız için ayrılmıştır" yazılı bir pankart asıldı.

Açılışı Erdoğan yapmıştı
Bilindiği üzere İstanbul Başakşehir-Kasımpaşa maçının oynandığı Başakşehir Fatih Terim Stadyumu geçtiğimiz Temmuz ayında açılmıştı. Açılışı gerçekleştiren Erdoğan, "Bizim Türkiye olarak, sporda da eski Türkiye'nin tartışmalarını geride bırakıp, yeni Türkiye'nin vizyonuna uygun bir yaklaşım ortaya koymamız gerekiyor. Son 1 yıl içinde spora bulaştırılan siyaset ve ideoloji, aynı şekilde sporumuzda yaralar açtı. O yüzden spora siyasetin, ideolojinin bulaşmasını engellemek durumundayız" konuşması yapmıştı. Erdoğan, açılışın ardından stattaki ilk özel maçta oynamak üzere sahaya çıkmış, Bilal Erdoğan, Yıldırım Demirören, Acun Ilıcalı ve Yılmaz Erdoğan gibi isimler de Erdoğan'a eşlik etmişti.