Unutulmuş efsane Carlos Kaiser: 20 yıl hiç futbol oynamadan Brezilya'nın en ünlü futbolcusu oldu

Brezilyalı "futbolcu" Carlos Kaiser, 1980'ler ve 1990'lar boyunca hiç futbol oynamamasına karşın, pek çok kulüple anlaşma yaparak, futbol tarihinin en büyük dolandırıcısı oldu.

Dış Haberler

Carlos Henrique Raposo adıyla doğan Carlos Kaiser, 1980'ler 1990'lar boyunca aralarında Rio de Janeiro'nun büyük kulüpleri olan Flamengo, Fluminense, Botafogo ve Vasco da Gama'nın da bulunduğu pek çok kulüpte "oynadı".

Bangu, América ve başka takımlarla da anlaşmalar yapan "Kaiser", gerçekteyse 20 yılı aşan kariyeri boyunca neredeyse hiç futbol oynamayarak, futbol tarihinin en büyük dolandırıcılarından sayılmaya başlandı.

'İSA BİLE HERKESİ MEMNUN EDEMEDİ'

The Guardian'ın haberine göre "ben öteki oyunculardan olmak istedim" diyen Kaiser, "sadece oynamak istemiyordum, eğer benim futbolcu olmamı istiyorlarsa bu onların sorunu. İsa bile herkesi memnun edemedi. Ben nasıl edeyim?" diye konuşuyor.

Brezilyalı futbolcu Renato Gaúcho ise Kaiser'i "hiç futbol oynamamış en büyük futbolcu" diye tanımlıyor.

Habere göre Carlos Kaiser'in ilginç hikayesi, 2015 yılında belgesel yapılmak üzere İngiliz bir şirket tarafından satın alındı. Belgeselde Carlos Alberto, Zico, Júnior, Bebeto ve Renato Gaúcho gibi futbolcular, Kaiser ile yaşadıkları deneyimleri aktarıyor.

'ETKİLİ İNSANLARLA ARKADAŞLIK KURUYORDU'

Carlos Kaiser'in, en sık kullandığı yöntemin, futbol kulüplerinden etkili insanlarla arkadaşlık kurup, onlara "etkileyici" futbol kariyerini anlatmak olduğu kaydediliyor. 

Kaiser'in "eğer modundaysa", gazetecilere, futbolculara ve kulüp sahiplerine giderek, yalanlar ağı oluşturduğu ve kimsenin kendisini kulübe kimin önerdiğini hatırlayamaz hale geldiği beliritliyor.

O yıllarda internet olmaması sebebiyle de, Kaiser'in yalanlarının kontrol edilemediği söyleniyor.

(Carlos Kaiser ortada)

'AĞZINI AÇMASINA İZİN VERİRSENİZ BU YETERLİ OLURDU'

1994 yılında Dünya Kupası kazanan futbolcu Bebeto, Carlos Kaiser için "konuşması o kadar iyiydi ki, eğer ağzını açmasına izin verirseniz bu yeterli olurdu. Sizi etkilerdi. Bundan kaçınamazdınız. Bu yeterli olurdu" diyor.

Kaiser'e göreyse "hayat pazarlamadan ibaret".

'İLK İDMANDA SAKATLANIRDI'

Kaiser'in, genellikle bir kulüpte "futbol oynamaya" başladıktan sonra ilk idmanda sakatlandığı, sonrasında "süresiz bir dönem" boyunca futbol oynayamadığı kaydediliyor.

Carlos Kaiser'in, geçirdiği "sakatlık" sonrası, kulüpte herkesin dostluğunu kazandığı belirtiliyor.

Alexandre Torres, Kaiser'in "neşeli, mutlu ve hafif bir atmosfer yarattığını", "hikayeler anlatıp insanlara hayaller kurdurduğunu" söylüyor. Torres, Kaiser için "sanrım herkesin onu sevmesinin sebebi buydu" diyor.

'İYİLEŞSİN DİYE BÜYÜCÜ ÇAĞIRMIŞLARDI'

Kaiser'in "oynadığı" kulüplerden birinin, "futbolcunun" bitmeyen sakatlıkları sebebiyle büyücü çağırdığı, ancak Kaiser'in çağrılan büyücünün "tedavisine" izin vermeden onu gönderdiği kaydediliyor.

Carlos Kaiser'in, büyükannesinin sürekli "öldüğü" ve bu sebeple de maçlara çıkamadığı kaydediliyor.

Kimilerine göreyse Kaiser, "yetenek sahibiydi" fakat bu yeteneğini "kullanmamayı seçmişti". Habere göre Atletico Madrid'in eski koçu Jair Pereira da bu yönde iddiada bulunurken, çoğu kişi bu iddia ortaya atıldığında gülmekle yetiniyor.

Kaiser'in, kulüp yöneticileri idmanlara geldiğinde seyircilere para vererek kendisi için tezahürat yaptırttığı da aktarılıyor.

'KRAL BANGU'YA GELDİ'

Kaiser'in en tehlikeli dolandırıcılıklarından birini Bangu isimli küçük bir futbol kulübünde yaptığı söyleniyor. Castor de Andrade isimli yasadışı bahisler yöneten bir mafya liderinin Kaiser'i Bangu'ya aldığı, olayın "Kral Bangu'ya geldi" manşetiyle gazetelerde duyurulduğu belirtiliyor.

Kaiser'in sonrasında dolandırıcılıklarında bu manşeti kullandığı, ancak manşetin Kaiser'in Bangu'nun hiçbir maçına çıkmaması sebebiyle ünlendiği kaydediliyor.

Bir keresinde maça çıkmak zorunda kalan Kaiser'in, bunu yapmamak için rakip takım taraftarıyla kavga çıkarttığı, sonrasında kulüp sahibine konuyla ilgili etkileyici bir hikaye anlatarak bir sezon için daha anlaşma yaptığı belirtiliyor.

The Guardian, Carlos Kaiser için, "yarını düşünerek yaşamıyordu, hatta günün ilerleyen saatlerini bile düşünmüyordu" diyor. Carlos Kaiser'in hayatını, anlık "içgüdüsel" dolandırıcılıklarla geçirdiği kaydediliyor.