Türkiye'de hakemler böyle mi belirleniyor?

Hakem Abdullah Yılmaz, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'nun kendisini tehdit ettiğini iddia ederek hakemliği bıraktığını açıkladı.

Pazar günü oynanacak Afjet Afyonspor-Menemen Belediyespor maçı öncesi skandal yaşandı. Karşılaşmayı yönetecek olan Abdullah Yılmaz, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu'nun kendisini tehdit ettiğini iddia ederek hakemliği bıraktığını açıkladı.

TFF 2. Lig kırmızı grupta zirve yarışını yakından ilgilendiren karşılaşmada lider Afjet Afyonspor, Menemen Belediyespor'u konuk edecekken, maçın hakemi Abdullah Yılmaz olarak atanmıştı.

2016-2017 sezonundaki play-off maçında Menemen Belediyespor-Gümüşhanespor maçını yöneten Abdullah Yılmaz'a Menemen cephesinden büyük eleştiri gelmişti. 

Fanatik'in haberine göre; Abdullah Yılmaz, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ile konuşurken, Namoğlu'nun kendisini tehdit ettiğini bu nedenle de hakemliği bıraktığını açıkladı. İşte Abdullah Yılmaz'ın açıklaması: 

Menemenspor-Afjet Afyonspor müsabakası ile ilgili olarak MHK Başkanı Yusuf Namoğlu tarafından 2 defa cep telefonumdan arandım.

Cevapsız çağrılarını gördüğümde kendisini aradım. Daha önce Menemen müsabakası yönettiğimi ve Menemen cephesinin tepkileri olmuştu diye belirtti. 

Bu sebeple doğru dürüst maç yönet maça MHK üyesi gönderip izleteceğim. Bu maçtaki yönetimine göre bir daha maç alamazsın. Maçın yönetimine göre geleceğini şekillendireceğim! 

Bu yapmış olduğu tehditkar konuşmaları MHK Başkanı'nın müsabakaya 48 saatten az kaldığı sürede söylemesi sebebiyle 22 yıldır adaletle icra etmiş olduğum hakemlik kariyerimi noktalıyorum.