Türkiye atletizmde büyük bir skandala neden oldu!

Adı doping skandalları ile anılan Türkiye, şimdi de bir başka büyük skandala imza attı. Rieti'deki Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Kenya asıllı Türk atlet Ali Kaya'nın yerine başka bir atleti ödül törenine sokan Türkiye, olay ortaya çıkınca zor durumda kaldı.

İtalya'nın Rieti kentinde düzenlenen Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye, ödül töreni skandalına imza attı.

Dünya Bülteni'nin haberine göre, doping krizi nedeniyle tüm dünya tarafından 'kara listeye' alınan Türkiye'nin, Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan atletin yerine bir başka ismi 'deklare' etmeden kürsüye çıkartması, Avrupa Atletizm Federasyonu EAA ve Ulaslararası Amatör Atletizm Federasyonu IAAF'ın tepkilerine neden oldu.

Birlik, Türkiye'den kürsüye çıkmaya hak kazanan İtalya ve Britanya federasyonlarından özür dilenmesini istedi.

Ödülü kazanan başka, ödül için çıkan başka
Rieti'deki Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Kenya asıllı Türk atlet Ali Kaya, 10 bin metreden sonra 5 bin metrede de altın madalya kazandı.

13.49.76'lık muhteşem bir derece elde eden Kaya, İtalyan Samuel ve İngiliz Davies'i geçti. Ancak antrenörü, Kaya'nın bir an önce Kenya'ya dönüp yükseklik çalışmasına katılmasını isteyince genç atlet apar topar uçakla Nairobi'ye gitti.

Uçak saati 5 bin metre töreni ile çakışınca Atletizm Federasyonu'ndan yetkililer çareyi kürsüye bir başka ismi çıkartmakta buldu. Federasyondan bazı yöneticiler bu duruma itiraz ettilerse de Türkiye bir skandala imza atmış oldu.

Ali Kaya'nın yerine çıkan bir başka atleti önce ten rengi sayesinde fark eden İtalyan ve İngiliz yetkililer duruma tepki gösterdi ve şikâyette bulundu. Bu gelişmelerin ardından EAA ve yarış komitesi Türk federasyonuna bir yazı yazarak İtalyan ve Britanya atletizm federasyonlarından özür dilenmesini istedi.