Tribünden gelen ırkçı tezahürata tepki: Her iki takım da sahayı terk etti!

Milan ile Pro Patria arasında oynan özel maçta taraftarların Milanlı oyuncu Boateng'e yönelik ırkçı tezahüratları yüzünden her iki takımın oyuncuları sahayı terk ederken, hakem maçı tatil etti.

Milan ile Pro Patria arasında oynana hazırlık maçında ırkçı tezahüratlar maça damgasını vurdu.

Bazı ırkçı Pro Patria taraftarlar, Milan takımının siyahî oyuncuları Kevin Prince Boateng, Sulley Muntari ve M’Baye Niang’a yönelik ırkçı tezahüratlarda bulundu. Maçın 26’ıncı dakikasında ırkçı taraftarların saldırılarını sürdürmesinin ardından topu tribünlere doğru vuran Boateng, sonrasında formasını çıkararak soyunma odasına gitti. Boateng takım arkadaşlarından büyük destek görürken, Pro Patria taraftarlarının çoğunluğu ırkçı saldırıyı gerçekleştirenleri ıslıklarla protesto etti.

Maçın hakemi ise yaşanan olayın ardından maçı tatil ederken, Gazzetta dello Sport, İtalya’nın futbol tarihinde ilk defa bir maçın ırkçı tezahüratlar nedeniyle tatil edildiğine dikkat çekti.

Öte yandan, 25 yaşındaki Ganalı yıldız Boateng Twitter’dan attığı mesajda, “Bu tür olayların hala oluyor olması utanç verici” yorumunda bulundu.

İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Giancarlo Abete ise, yaşanan olayı “ırkçı ayrımcılığın yeniden canlanması” olarak nitelendirdi.

Belediye Başkanı Boateng’i suçladı!
Busto Arsizio Belediye Başkanı Gigi Farioli’nin olay sonrası Boateng’i suçlayıcı açıklamalarda bulunması ise tepki topladı.

Maç sonrası yaptığı açıklamada, “bazı oyuncuları” ve hakemi “profesyonel” olmamakla suçlayan belediye başkanı, “Eğer profesyoneller kendi işlerini yapabilselerdi, daha devam edecek olan bu futbol festivali mahvolmazdı” dedi.

Belediye başkanı, “Boateng’in, topu saatte 200 km hızla bir seyirciye doğru fırlatması uygunsuz bir davranıştı ve oyundan atılması gerekirdi” derken, “Bu olay Bernabeu veya San Siro’da yaşansaydı, Boateng böyle bir davranışı sergileyemezdi” diye konuştu.

(soL- Spor)