TFF'den Amedspor'a 20 bin liralık 'ideolojik propaganda' cezası

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Diyarbakır’da Amedspor ile Karaman Belediyespor arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında tarafların, “Her yer Cizre her yer direniş” sloganı gerekçesiyle Amedspor kulübüne ideolojik propagandadan 20 bin lira para cezası verdi.

DHA

Diyarbakır’da 22 Eylül’de Amedspor ile Karaman Belediyespor arasında oynanan ve ev sahibi takımın 2-1 kazandığı Ziraat Türkiye Kupası maçında seyircilerin karşılaşmanın 65 ve 66 dakikalarında attıkları, “Her yer Cizre her yer direniş” sloganı nedeniyle Amedspor kulübüne Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu para cezası verdi.

Kurul, önceki günkü toplantısında, Amed Sportif Faaliyetler Kulübüne, “Karaman Belediyespor maçında taraftarlarınca ideolojik propaganda yapılması nedeniyle takdiren 20 bin lira para cezası verdi. Amedspor’a para cezası verilmesine neden olan raporda, yaklaşık 800 kişilik taraftar grubunun maçın 65 ve 66 dakikalarında hep bir ağızdan, “Her yer Cizre, her yer direniş” diye slogan attıkları belirtildi.

İTİRAZ EDİLECEK
Karara tepki gösteren Amedspor Kulübü Basın Sözcüsü Avukat Haldi Soran Mızrak, karara tahkim kurulunda itiraz edeceklerini, bir söz nedeniyle kulüplerine ceza verilmesinin doğru olmadığını söyledi. Soran, “Biz adımızı Amedspor olarak değiştirdiğimiz günden beri Futbol Federasyonu tarafından çeşitli sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Daha önce formamızda bulunan sarı renk yüzünden sorun çıkarıldı. Şimdi ilk kez ideolojik propagandadan ceza veriliyor. Altyapı takımlarımızın liglere katılımında güvenlik gerekçe gösterilerek sıkıntılar çıkarılıyor. Biz tebliğ eden karara itiraz edeceğiz” dedi.