Tekyumruk Taraftar Grubu’na ACAB müjdesi

Geçen yıl Balçova-Galatasaray maçında Osmanlıca ACAB pankartı açtıkları için haklarında polise hakaret suçlamasıyla soruşturma başlatılan İzmirli Tekyumruk Taraftar Grubu üyeleri, dün 1 Mayıs’a katıldı ve savcılığın “kovuşturmaya gerek yok” kararını açıkladı.

Ahmet Çınar

İzmir'de 16 Aralık 2014’te oynanan Balçovaspor - Galatasaray Türkiye Kupası maçında, tribünde Osmanlıca “ACAB” pankartı açtıkları için haklarında soruşturma açılan ve seyirden yasaklama kararı uygulanan muhalif Tekyumruk Taraftar Grubu üyeleri hakkında savcılık tarafından kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Dünkü 1 Mayıs kutlamalarına katılan Tekyumruk Taraftar Grubu üyeleri, soL’a yaptıkları açıklamada, savcılığın kararını da hatırlatarak, “Artık bizim sayemizde ACAB pankartı açmak suç olmaktan çıktı” dediler.

'ASIL RAHATSIZ OLDUKLARI METİN KURT ATKISIYDI'

Pankartlarda, duvarlarda sık sık dile gelen ACAB fikrini bu kez ‘ecdad’ın anlayacağı şekilde Osmanlıca tribünlerden dile getirdiklerini ifade eden Tekyumruk Taraftar Grubu üyeleri, şunları söyledi:

O maçtan çıkışta arkadaşlarımız gözaltına alınmış, delil yetersizliğine rağmen 6222 sayılı taraftar düşmanı kanun uyarınca haklarında işlem yapılmıştı. O günden sonra arkadaşlarımız Galatasarayımızın maçı olduğu her gün, karakollara imza vermek zorunda bırakılmıştı. O gün devletin güvenlik güçlerini rahatsız eden şey sadece ACAB pankartı değildi. Aynı boyutlardaki “E-Bilete hayır” pankartı ile Metin Kurt ve Ernesto’lu atkılarımızdı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı kararında, Arapça harflerle elif, cim, elif, be harflerinin İngilizce okunuşu ile ACAB olduğu, ancak bu yazının polise hakaret içerir bir içerikte olduğunun belirlenemediği, şüphelilerin suç işleme kastıyla hareket etmedikleri kanaatine vardı. Ve hakkımızda kovuşturmaya gerek görmedi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verdiği bu karar, aynı zamanda polisin statlarda niyet okuyarak yargısız infaz yaptığının bir kanıtı sayılmalıdır. Şüphesiz bu karar bugünün Türk Hukuk Sistemi’nde tekil bir karar olarak kalabilir. Siyasi baskılar sonrasında tam tersi kararlar da çıkabilir. Ancak yargı kararlarından bağımsız bir şekilde ACAB’ı duvarlarda, pankartlarda dillendirmek meşru hakkımızdır.

Tekyumruk üyeleri, “Adil olmayan düzeninize karşı doğru bildiğimizi söylemekten geri durmadık, durmayacağız. Tribünlerimizi ACAB sistemine bırakmayacağız” dedi.