Taraftara siyaset de yasaklanacak

Dün Türk Telekom Arena Stadı’nın açılışında Galatasaray taraftarlarınca gerçekleştirilen protestonun ardından tribünlerde protestonun yasaklanması gündeme getirildi. Spordan Sorumlu Bakan Faruk Özak “bu zihniyet uzaklaştırılmalı” diyerek protestocuları hedef aldı. Kamera sistemleri protestoculara karşı kullanıldı.

Bakan Faruk Özak, her statta kamera sistemlerinin kurulmasını ve taraftarların denetlenmesini düzenleyen Sporda Şiddet Yasası daha onaylanmadan, taraftarın siyasetçi, bürokrat ve kulüp yöneticilerini protesto etmelerinin de yasaklanacağının sinyallerini verdi.

Devlet Bakanı Özak, stattan ayrılırken yaptığı açıklamada, Galatasaraylı taraftarların protestosunun saygısılık olduğunu savunarak "Bayramı, cenaze törenine dönüştürmek çok büyük bir saygısızlık. Bırakın buraya bu kadar emek vermiş bir kişiyi, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı bir sporsever ve özellikle Galatasaray'a kimsenin yapamayacağı bir katkıyı yapmış bir kişi. Çok rahatsız oldu. Biz de rahatsız olduk. Tabii bütün Galatasaraylılara mal etmek istemeyiz ama bu anlayışın mutlaka statlardan uzaklaştırılması lazım” dedi.

Adnan Polat dün yaptığı açıklamada protesto eden taraftarları stada almayacaklarını ifade ederek, 200 stad ve 40 polis kamerası kasetini polisle beraber inceleyeceklerini söylemişti.

Taraftar siyaset yapamaz, her türlü hakareti hak eder…
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut sporun siyasetle bağdaşmayacağını savunarak Başbakanı protesto eden taraftarlara her türlü sözün söylenebileceğini iddia etti. Özgener, "Yaşananlar üzücü, daha fazlasını söylemek istemiyorum. En hafif deyimi ile üzücü. Sporun siyasete karıştırılmaması gerektiğini hepimiz kabul ediyoruz. Biz siyaset değil spor için buradayız” dedi.

( soL-Spor )