Taraf-Der: Taraftara ateş açılması kabul edilemez

Ankaragücü tesislerinde taraftarlara kimliği belirsiz şahıslar tarafından ateş açılmasına yönelik tepkiler sürüyor. Konuyla ilgili açıklama yayınlayan Taraf-Der olayın takipçisi olacağını duyurdu.

(soL - Haber Merkezi) Geçen ay kurulan Taraftar Hakları Dayanışma Derneği (Taraf-Der) Pazar günü oynanan Ankaragücü-Alanyaspor karşılaşmasının ardından yaşananlarla ilgili bir açıklama yayınlayarak tepki gösterdi. Taraftarlara silah çekilmesinin kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada “Sporda şiddeti önleme adı altında çıkarılan yasalarla emniyet güçlerinin taraftara uyguladığı şiddet yetmezmiş gibi şimdi de tek dertleri takımlarını desteklemek olan taraftarlar ‘başkan koruması’, ‘paralı asker’ konumundaki silahlı adamların terörüne maruz kalıyor. İlgili kurumları ve Emniyet yetkililerini göreve davet ediyoruz, ‘sporda şiddet’ ise derdiniz işte size şiddet! Gereğini yapın.” ifadeleri yer alıyor.

Dernek tarafından yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

24 Kasım Pazar günü oynanan Ankaragücü-Alanyaspor maçının ardından, kulübün Beştepe’de bulunan tesislerine gelerek yöneticiler ve futbolcularla görüşmek isteyen Ankaragücü taraftarlarına çirkin bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Derneğimize ulaşan bilgilere göre, Kulüp Başkanı Mehmet Yiğiner’in koruması olduğu iddia edilen takım elbiseli bazı şahıslar taraftarlara ateş açmıştır. Olay sırasında bazı taraftarların kafasına silah dayandığı yönünde korkunç iddialar bulunmaktadır.

Her zaman, her şartta, her türlü fedakârlığı yaparak takımlarını destekleyen taraftarlara silah çekilmesi asla kabul edilemez. Kulüp yöneticisi sıfatıyla koltuklarında oturanların görevi taraftara karşı silahlı adamlar beslemek değildir. Onların görevi taraftarı dinlemek ve taleplerini dikkate almaktır. “Sporda şiddeti önleme” adı altında çıkarılan yasalarla emniyet güçlerinin taraftara uyguladığı şiddet yetmezmiş gibi şimdi de tek dertleri takımlarını desteklemek olan taraftarlar “başkan koruması”, “paralı asker” konumundaki silahlı adamların terörüne maruz kalıyor. İlgili kurumları ve Emniyet yetkililerini göreve davet ediyoruz, “sporda şiddet” ise derdiniz işte size şiddet! Gereğini yapın.
Taraf-Der olarak olayın takipçisi olacağımızı ve bu saldırıya maruz kalan taraftarlara her türlü hukuksal desteği sunmaya hazır olduğumuzu duyururuz.

Taraftar Hakları Dayanışma Derneği
TARAF-DER