Suriye ile ABD, Dünya Kupası play-off'unda karşılaşabilir

Dünya Kupası Asya elemelerinde 3. olarak Asya kıtası için play-off oynama hakkını elde eden Suriye, Avustralya'yı geçmeyi başarsa Dünya Kupası'na katılmak için ABD'yle karşılaşabilir.

Asya elemelerinde grubunda üçüncü sırayı alan Avustralya, Asya elemelerinin play-off turunda Suriye'nin rakibi oldu. Bu turun galibi, Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu'ndan (CONCACAF) gelen bir takımla Dünya Kupası'na gidebilmek için play-off maçına çıkacak.

CONCACAF grubunda 3 takım doğrudan Dünya Kupası'na katılırken 4. takım Avustralya-Suriye eşleşmesinin galibiyle play-off oynayacak.

İşin ilginç kısmı ise Meksika'nın grup liderliğini ve Dünya Kupası'nı garantilediği CONCACAF grubunda Kosta Rika'da 1 puan alması halinde Dünya Kupası'nın yolunu tutacak. CONCACAF'tan doğrudan Dünya Kupası'na katılacak son takım olmak için ise 3 takım kıyasıya yarışıyor. Şu anda 10 puanı olan Panama 3. sırada, 9'ar puanlı ABD ve Honduras ise 4. ve 5. sıradalar.

ABD'nin bu grubu 4. bitirme ihtimali bulunuyor. Bu gerçekleşirse, Suriye de Avustralya'yı elerse ABD-Suriye dünya kupasına katılmak için play-off maçı oynayacak.