Süper Lig ve TFF 1. Ligi'nde haftanın panoraması

Süper Lig ve TFF 1. Ligi'nde 2. hafta maçları bu hafta oynandı. İşte Süper Lig ve TFF 1. Ligi'nde son durum.

İsmail Sarp Aykurt

Türkiye Süper Ligi 2. Haftası mücadeleci bir hafta olarak hatırlanması muhtemel haftalardan. Bu hafta dikkati çeken maçların başında elbette Fenerbahçe ile Trabzonspor ‘derbisi’ geliyor. Gerçi, her ne kadar aynı şehir ya da bölgelerin takımları arasında oynanan maçlar gerçek anlamda bir ‘derbi’ hüviyeti edinse de, artık kavram anlamını genişletmiş bulunuyor. Mücadele ve gelenek olarak değerlendirildiğinde iki takım arasındaki maçların derbi olarak adlandırılması ise gayet mümkün.

Süper Lig’in 2. haftasında alınan genel sonuçlar ise şu şekilde:

Futbol açısından dikkat çeken maçlardan birisinin sıkı bir mücadele içerisinde geçen Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasının olduğu açık.  Maçın henüz başında atılan gol, maçın gollü bir hâle dönüşmesinde önemli bir role sahip. Maçın başında tüm dengeler Fenerbahçe aleyhine bozulmasına ve iki kez geri duruma düşmesine rağmen Fenerbahçe, geri gelmeyi başardı. Trabzonspor ise bu sene üzerindeki kara bulutları dağıtmaya odaklanmış bir görüntü veriyor.

Osmanlıspor-Galatasaray maçı ise diğer önemli maçlardandı. Galatasaray’ın yeni oyuncularının ve vites arttıran eski futbolcularının maça henüz ilk yarı itibariyle koyduğu ağırlık, gericilerin elinde paspasa çevrilen Ankaraspor’dan devşirme sözde Osmanlıspor takımının erken paralize olmasına sebep oldu. Özellikle Sivasspor’u çalıştırırken İzmir’de katıldığı bir panelde çalıştırdığı takımın ‘başarısını’ Sivas’ta İstanbul’daki gibi gece hayatının olmamasına bağlayan Bülent Uygun’un takımının iki maçta puan alamaması, kriter olarak belirlediği ‘gece hayatı ve Laila’ örneğinin bir ‘fiyasko’ olarak yeniden teyit edilmesine sahne oldu. Bu anlamda haftanın en başarısız takımının Osmanlıspor olduğu kesin. Buna maç sonu konuşan i. Melih Gökçek’in oğlu Ahmet Gökçek’in demoralize konuşması da eklenebilir. Son şampiyon Beşiktaş ise deplasmanda Kasımpaşa ile berabere kalarak önemli 2 puanı kaybetmiş oldu. Beşiktaş’ın savunma konusunda kimi eksikleri olduğu seçilebiliyor.


Bununla birlikte, ligin 2. Haftasındaki karşılaşmalarda ortaya çıkan istatistiklere göre, en çok şut atan takımlar arasında ilk üç sırayı Alanyaspor (14), Beşiktaş (11,50) ve Galatasaray (10,50) aldı. En çok isabetli şut atan takım ise Galatasaray. Topa en çok sahip olan takımlar ise %63 ile Galatasaray ilk sırayı alırken, ikinci sıradaki Fenerbahçe %62’lik bir oranda kaldı. En çok başarılı pas kullanan takım, aldığı mağlubiyete rağmen 498 pas ile Medipol Başakşehir oldu.  Asist yapan oyuncular arasında ise Pablo Batalla (Bursaspor),  Deni Milosevic (Atiker Konyaspor) ve Garry Rodrigues (Galatasaray) öne çıkıyor. Ligin ikinci haftasında golleriyle öne çıkan isimler ise Galatasaray’dan Batefimbi Gomis ve Trabzonspor’dan Burak Yılmaz. 3 gole ulaşan iki isim de takımlarını taşıyan isimler olarak sivrilmeye devam etmekteler.

Süper Lig Gol Krallığı:

Türkiye Futbol Ligi’nde gelecek hafta oynanacak maçlar ise şöyle:

TFF 1. Lig’de Haftanın Görünümü:

Türkiye TFF 1. Liginde ise hafta çekişmeli maçlara sahne oldu. Özellikle geçen hafta Çaykur Rizespor’un kadrosunu önemli ölçüde koruyarak lige etkili bir galibiyet ile başlamasının ardından bu hafta Adana Demirspor deplasmanında sürdürdüğü performans yine dikkat çekici düzeyde idi. Atılan 3 gol ve Adana’da alınan galibiyet, Çaykur Rizespor’u zirvede tutmaya devam ediyor. Çaykur Rizespor, bu ligin en önemli şampiyonluk adayı.

TFF 2. Lig 2. hafta alınan sonuçları ise şu şekilde:

TFF 1. Lig’de dikkat çeken diğer bir takım ise Ümraniyespor. İki maçta iki galibiyet alan takım, yükselen bir performans grafiği çiziyor. Hemen ardından gelen Giresunspor’da zirvedekilere bir ‘mesaj’ verirken, Denizli, Manisa ve Adana Demirspor’un lige pek parlak bir başlangıç yapamadıkları da ortada.

TFF 1. Lig güncel puan durumu:

Bununla birlikte, sahasında oynadığı MKE Ankaragücü maçında galibiyet alamasa da Altınordu Türkiye Liglerine ‘yabancı’ kalan işler denemeye devam ediyor. Bu haftaki maçlarında sadece çocuklardan oluşan bir tribün hazırlayan kulüp, centilmenlik ve rakibe saygıyı geliştirmek amacıyla böyle bir uygulamaya gitti. Altınordu kulübünün bu yıl uygulamaya koyduğu ‘Çocuk Tribünü’ projesi, kulübün altyapı takımlarında top koşturan ve futbol okulunda eğitim gören çocukların tribünü doldurması ile ilk kez hayata geçmiş oldu.

TFF 1.Lig’de gelecek hafta oynanacak maçlar ise şu şekilde:

TFF 1. Lig Gol Krallığı: