Süper Lig ve TFF 1. Ligi'nde haftanın panoraması

'Özellikle dikkat çeken maçlardan birisi, dün akşam oynanan, haftanın son maçı Galatasaray- Kayserispor maçı oldu. Kadrosuna çok sayıda yabancı oyuncu transfer eden Galatasaray’ın gösterdiği iştahlı oyun ve performans dikkatlerden kaçmadı.'

Türkiye Futbol Ligi, şimdilerdeki adı ile Süper Lig, 2017-2018 sezonu geçtiğimiz Cuma günü başladı. İlk kez 1959 yılında düzenlenen Türkiye Futbol Ligi, bu yıldan önce uygulanan grup sisteminin kaldırılmasıyla geçilen statüsü ile devam ediyor.  1987-1988 sezonuna kadar her galibiyet 2 puan olarak düzenlenmiş yapısıyla sürdürülen futbol ligi, 87-88 sezonu başlangıcında galibiyete 3 puan değişikliği ile farklılaşmıştı.

2002-03 sezonunda adı Türkiye Süper Ligi olarak değiştirilen lig, 2005-06 ve 2009-2010 sezonları arasında ‘sponsorlara’ terk edilerek Turkcell Süper Lig adı ile kullanıldı. Türkiye Futbol Ligi, 2010-2011 sezonundan itibaren ise Spor Toto Süper Lig oldu.

2017- 2018 FUTBOL LİGİ NASIL BAŞLADI?

Gençlerbirliği Kulübü'nün yaklaşık 38 yıl başkanlığını yapan, Kulüpler Birliği'nin ilk başkanı olan ve geçtiğimiz Ocak ayında 81 yaşında vefat eden İlhan Cavcav'ın ismi ile anılan lig, Süleyman Seba, Hasan Doğan ve Turgay Şeren'in ardından Süper Lig'in bu sezonuna verilen isimlerden birisi oldu.

2017-2018 futbol sezonunun ilk haftasında 9 maç oynandı. Toplam 18 takımın yer aldığı lige, bu sezon Yeni Malatyaspor, Göztepe ve Sivasspor dahil olmuştu.

Süper Lig’te bu hafta alınan sonuçlar şu şekilde:

Özellikle dikkat çeken maçlardan birisi, dün akşam oynanan, haftanın son maçı Galatasaray- Kayserispor maçı oldu. Kadrosuna çok sayıda yabancı oyuncu transfer eden Galatasaray’ın gösterdiği iştahlı oyun ve performans dikkatlerden kaçmadı. Bununla birlikte, ligin ilk haftasında ortaya çıkan istatistiklere göre, en çok başarılı pas yapan takım 527 isabetli pas ile Başakşehir, topa en çok sahip olan takım %66 ile Fenerbahçe, en çok şut atan takım 17 şut ile Alanyaspor ve en çok köşe vuruşu kullanan takım ise 6 korner ile Atiker Konyaspor oldu.

Ligin ilk haftasında golleriyle öne çıkan isimler ise Galatasaray’dan Batefimbi Gomis, Trabzonspor’dan Burak Yılmaz ve Yeni Malatyaspor’un Faslı forveti Khalid Boutaib oldular.

GOL KRALLAĞI

Türkiye Futbol Ligi’nde gelecek hafta oynanacak maçlar ise şöyle:


TFF 1. LİG'DE HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ:

Türkiye TFF 1. Liginde ise hafta çekişmeli maçlara sahne oldu. Özellikle Çaykur Rizespor’un kadrosunu önemli ölçüde koruyarak lige etkili bir galibiyet ile başlamasının damga vurduğu ligde başlangıç vuruşunu uzun süre üst liglerde gözükmeyen, Gökçeklerin felakete sürüklediği MKE Ankaragücü yaptı. Bu sezon lige dâhil olan takımlar arasında Ankaragücü dışında TFF 2.Lig’den yükselen Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile İstanbulspor ve geçen yıl Süper Lig’e veda eden Çaykur Rizespor, Gaziantepspor ve Adanaspor bulunuyor. Ligin ilk haftasında dikkat çeken galibiyetlerde öne çıkan takımlar ise Çaykur Rizespor haricinde Ümraniye ve Adanaspor oldular.

TFF 2. Lig’de bu hafta alınan sonuçlar şu şekilde:

TFF 1. Lig’de önümüzde golleriyle dikkat çeken isimler ise Ümraniyespor’un deplasmanda Gaziantepspor’u 3-0 ile geçtiği karşılaşmada 2 gollük katkıda bulunan İbrahim Akdağ, yine takımlarının farklı galibiyetlerinde önemli rol oynayan ve bunu 2 gol ile süsleyen Adanasporlu Magaye Gueye ve Çaykur Rizesporlu Özgür Çek oldu.

Öte yandan, TFF 1. Lig’de haftanın son maçında Elazığspor’u 2-0 mağlup eden Altınordu takımı sahaya 21.2 yaş ortalamasına sahip on biri ile çıktı. Altınordu, Türkiye’nin en önemli altyapı organizasyonlarından birine sahip ve son dönemde başlattığı ‘beyin merkezli eğitim’ uygulamasıyla da ülkenin en önemli değerlerinden biri olarak yükselmekte. Son olarak, TFF 1.Lig’de önümüzdeki haftanın maçları 20 Ağustos Pazar tarihinde oynanacak. Maçların kesin saatleri ise henüz netleşmiş değil.

GOL KRALLIĞI

TFF 1.Lig’de gelecek hafta oynanacak maçlar ise şöyle: