Spor Emek-Sen'den tribünlere müdahale girişimlerine tepki

Devrimci Spor Emekçileri Sendikası son dönemde artan AKP'nin tribünlere dönük müdahalelerine bir basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

(soL - Spor)Devrimci Spor Emekçileri Sendikası bir açıklama yayınlayarak AKP'nin Bursaspor taraftar grubuna gönderdiği maile ve Adana Demirspor traftarlarının Che Guevara figürlü atkılarına polis tarafından el koyulmasına tepki gösterdi.

Devrimci Spor Emekçileri Sendikası tarafından yapılan açıklamada şunlar söylendi:

"Basın ve Kamuoyuna

Haziran Direnişi ile iktidarı sarsılan AKP, her alanda saldırganlaşırken spora da müdahaleden geri durmamaktadır. Her fırsatta ''spora siyaset bulaşmasın'' söylemiyle spordaki muhalif sesleri sindirmeye çalışan AKP, iş kendi meşruiyetini sağlamaya geldiğinde spora siyaset bulaştırmaktan çekinmemektedir. Öyle ki Çaykur Rizespor-Kasımpaşa maçında tribünde Recep Tayyip Erdoğan'ın dev posteri açılmış, AKP Bursa İl Gençlik Kolları Komisyon Üyesi tarafından atılan e-posta ile Bursasporlu taraftarlardan, ''Ülkemiz çok zor şartlardan geçmektedir. Oynanan oyunlar malum.'' denilerek '34. dakikada Recep Tayyip Erdoğan diye bağırılması' istenmiştir.

Bu da yetmezmiş gibi Adana Demirspor-Denizlispor maçı öncesi stada girişte taraftarların atkıları polisler tarafından kontrol edilerek, Che Guevara figürlü atkılara el konulmuştur. Che Guevara atkısıyla stada girmek isteyen taraftarları ise polis atkıyı çıkarmak koşuluyla stada sokmuştur.

Ayakkabı kutularında milyon dolarlar saklayanların, 'Futbol arsada güzeldir, borsada değil' diyenlerle bir sorununun olması gayet doğaldır. Bu nedenle Devrimci Spor Emekçileri Sendikası olarak AKP'nin spora müdahalesinin her zaman karşısında olduğumuzu hatırlatır, Adana Demirsporlu taraftarların yanında olduğumuzu kamuoyuna beyan ederiz.

Saygılarımızla

Devrimci Spor Emekçileri Sendikası"