Spor Emek-Sen: 'Toroğlu gitsin, AKP'ye üye olsun'

Erman Toroğlu'nun televizyon programında AKP'ye ve Başbakan'a övgüler yağdırması üzerine Devrimci Spor Emekçileri Sendikası açıklama yaptı. Açıklamada, "Toroğlu gitsin, AKP'ye üye olsun" denilerek spor alanında karanlığa direnenlerin var olduğunu hatırlattı.

Eski hakemlerden Erman Toroğlu canlı yayında AKP’ye ve Başbakan’a övgüler dizdi. Erdoğan’ın Alex’le görüşmesine destek veren Toroğlu, “Erdoğan alır götürür, Kılıçdaroğlu nal toplar” dedi.

TV8'de yayınlanan Telegol isimli programda konuşan Toroğlu, "Şuanda yüzde 50 oy almış bir Başbakan var. Diyorlar ki bu adam nasıl yapıyor bu işi. Adam Alex olayını takip ediyor. Ne zaman gideceksin diyor gönlünü alıyor. Kovalıyor bazı şeyleri Başbakan bunu yapan. Alex'i herkes seviyor. Fenerbahçelisi, Beşiktaşlısı. Başbakan bunu yapıyor" dedi.

Toroğlu, "Kılıçdaroğlu da Aziz Yıldırım'ı ziyaret ediyor. Forma hediye ediyor. Tebrik ederim ben onu. Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki makasın açılma sevebi bunlardır işte kardeşim.. Birisi alır götürür birisi nal toplar" diye konuştu.

Spor Emek Sen'den açıklama
Toroğlu’nun AKP destekçiliği üzerine Devrimci Spor Emekçileri Sendikası, “Toroğlu gitsin, AKP’ye üye olsun” açıklaması yaptı. AKP’nin sporu istediği zaman siyaset aracı olarak kullandığını ifade eden Spor Emek-Sen, Toroğlu’nun söylediklerinin ise ülkemiz sporu hakkında yorum yapanların çürümüşlüğe ve gericiliğe çanak tuttuğunu net olarak gösterdiğini ifade etti.

"Ülkemiz savaşa sürüklenirken Başbakan'a methiyeler düzüyor"
“Ülkemiz göz göre göre savaşa sürüklenirken, bu ülkenin emekçi çocukları Amerika’nın planları uğruna ölmeye gönderilmek için hazır bekletilirken, kendini spor adamı sanan zat, Başbakanın Fenerbahçe’den ayrılan bir futbolcuyu telefonla aramasının büyüklüğü üzerine methiyeler düzmektedir” diyen Spor Emek-Sen, her alanda olduğu gibi spor alanında direnenlerin ve bu sürece dur diyenlerin var olduğunu hatırlattı.

"Bu ülkenin AKP yandaşı spor adamlarına ihtiyacı yok"
Açıklamada, “Bu ülkenin ne savaşa gönderebilecek emekçi çocukları vardır, ne de AKP yandaşı spor adamlarına ihtiyacı vardır. Asıl mesele Başbakanın aradığı futbolcu değil, Başbakanın aranarak bu ülkenin savaşa sürüklenmesidir. Devrimci Spor Emekçileri Sendikası siz ve sizin gibileri spor alanında istememektedir. Sporun bu ülkenin kötü gidişatı önünde bir siper olabilmesi için mücadelemiz daha da büyüyerek sürecektir” ifadelerine yer verildi.

(soL - Haber Merkezi)