Şike caiz mi diye hocaya sormuş

İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu İbrahim Akın hakkındaki iddiaya göre, 100 bin dolar teklif edilen futbolcu, bir din adamına telefon açıp, “Hocam, Fener maçında gol atmamam için 100 bin dolar veriyorlar. Kabul edeyim mi” diye sormuş.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da gözaltına alındığı şike operasyonunda sorgular sürüyor. Aziz Yıldırım’a yakınlığıyla tanınan Bülent İbrahim İşçen’in sorgusunda ilginç bilgilere rastlandı.

Önceki gün sorgulanan İşçen’e Fenerbahçe'nin Bucaspor'la deplasmanda, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la iki karşılaşmasında, Trabzonspor'un İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la evinde, Fenerbahçe'nin Ankaragücü ile evinde ve Fenerbahçe'nin Sivasspor'la deplasmanda yaptığı maçlarda şike yapılıp yapılmadığını sordu.

İşçen şike olayına karışmadığını iddia eddi.

Ancak polisin İşçen ile Aziz Yıldırım’ı, Ali Kıratlı’yı, Mecnun Odyakmaz’ı, İbrahim Akın’ı takip ettiği ortaya çıktı. İşçen'e bu isimlerle yaptığı telefon görüşmeleri de soruldu.

Teknik takibe alınan görüşmelerde, İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu İbrahim Akın’ın şike parasını bir poşet içinde teslim aldığı ve “Bu parayı kabul etmemin dinen bir zararı var mı” diye bir hocaya sorduğu iddia edildi. Yine iddiaya göre din görevlisi sakınca olmayacağını söyleyince Akın, Yusuf Turanlı’yı arayarak teklifi kabul ettiğini ancak 100 bin dolar değil 100 bin Euro’dan aşağı kabul etmeyeceğini söyledi. Anlaşma sağlanınca, İbrahim Akın’ın, Yusuf Turanlı’ya rüşvet parasının 14 bin lirasını kumar borcu için göndermesi, 16 bin lirasının da kendisi için almasını söylediği ve Akın’ın, Yusuf Turanlı’dan parayı Etiler’de bir restaurantta poşet içinde aldığı öne sürüldü.

(soL-Haber Merkezi)