Sanki babasının parası

Galatasaray taraftarının protestolarına yanıt verirken "Seyrantepe'de A'dan Z'ye yapımında Galatasaray kulübünün bir Allah kuruşu yoktur" diyen Erdoğan'ın da stadın yapımında "bir Allah kuruşu yok". Yandaşlar ne derse desin, Erdoğan'ın lütfetmediği stad için Erdoğan'a minnet duyulması gerekmiyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve yanındakilerin Galatasaray taraftarı tarafından Türk Telekom Arena’nın cumartesi günü yapılan açılış töreninde protesto edilmesi üzerine bir “nankörlük” tartışması aldı yürüdü. Başta yandaş spor yazarları olmak üzere, Erdoğan’ın protesto edilmesini hazmedemeyen ve on binlerce kişilik taraftara “beyinsizler,” “cahiller” diyerek hakaret yağdıran bu kitle, Galatasaray taraftarının “yemek yediği kaba pislediğini” de iddia etti.

İddianın nedeni ise stadın yapımı için 600 trilyonluk kaynak harcanması ve TOKİ’nin stadın yapımını üstlenmiş olması. TOKİ, yani Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı, Başbakanlığa bağlı. Gelirlerinin bir bölümü bütçeden tahsis edilen ödeneklerden ve harçlardan karşılanıyor. Bu haliyle Erdoğan’ın özel şirketi olmayıp bir kamu ortaklığı olan TOKİ tarafından, halkın vergileriyle yapılan bir stad "Erdoğan'ın lütfu" olarak sunuluyor. Galatasaray taraftarının Erdoğan'a minnettar olmasını bekleyen yandaş kitlenin, taraftarın buna boyun eğmemiş olmasına tepkisi büyük.

Protestoya sahne olan açılışta, taraftarın öfkesini tetikleyen de TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın konuşmasında bu minvalde sözler sarfetmiş olmasıydı.

Bayraktar, Galatasaray’ın eski başkanı Özhan Canaydın’ı da anarak, “G.Saraylı yöneticiler Ali Sami Yen'deki görevlerini yerine getirmedi” şeklinde konuşunca tribünlerden tepki geldi. Bayraktar ıslıklı protestolara rağmen, üslubunu değiştirme gereği duymadan stadı TOKİ’nin yapmış olmasından dolayı böbürlendi ve Galatasaray camiasını aşağılamayı sürdürdü.

Recep Tayyip Erdoğan ve yanındakilerin “misafir” olduklarını, “kültürümüzde misafirlere böyle davranılmayacağını” söyleyenler, Bayraktar gibi misafirlerin “oturduğunuz evi ben yaptım, biz olmasaydık siz bir halt beceremezdiniz” mealindeki ifadelerinin kültürümüzdeki yerine dair değerlendirmede bulunmadılar. Parayla, konuğu olduğu Galatasaray tarafının kafasına vurabileceğini sanan Bayraktar’ın tetiklediği protesto, açılışa damgasını vurdu.

"Galatasaray'ın bir Allah kuruşu yok"
O akşam protestolar üzerine staddan ayrılan Erdoğan, daha sonra taraftara verdiği yanıtta kamu kaynaklarının kullanımı tek başına kendi tasarrufundaymışçasına konuşmayı sürdürdü. İstanbul'daki toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan protestolarla ilgili olarak şunları söyledi:

“Çok açık konuşuyorum, Seyrantepe'de A'dan Z'ye yapımında Galatasaray kulübünün bir Allah kuruşu yoktur. Tamamiyle bu tesis TOKİ tarafından yapılmıştır.”
Seyrantepe stadına kendi talimatıyla bir metro istasyonu da eklendiğini söyleyen Erdoğan, stadın başka takımlara verilebileceğini ancak verilmediğini söyleyerek Galatasaray camiasını üstü kapalı şekilde tehdit etmeyi de ihmal etmedi.

Medya taraftarı suçlarken, sosyal paylaşım sitelerinde stadın Erdoğan’ın kendi parasıyla yapılmadığını hatırlatan çok sayıda yorum yapıldı. Yorumlarda Erdoğan’ın ve konuşmasıyla protestoyu tetikleyen Bayraktar’ın yaptıkları hizmeti “padişah lütfu” gibi sundukları için protesto edildikleri de vurgulandı.

(soL-Haber Merkezi)