Rasim Ozan Kütahyalı’nın hatırlattıkları: Futbolun konuşulmadığı 'futbol' programı

Dün gece canlı yayınlanan programda Aziz Yıldırım’ın tutuklanacağını iddia eden ve MİT antetli dosyayla canlı yayına katılan Rasim Ozan Kütahyalı yandaş kanallarda futbol programı adı altındaki yayınlanan rezilliğin sporla ilgisi olmadığını gösteriyor.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen yorumcuların katıldığı ve Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in kanalında yayınlanan “Beyaz Futbol” isimli program, hem yapılan AKP yandaşlığı hem de programın neredeyse tamamına hakim olan cinsiyetçi ifadeler nedeniyle pek çok kez gündeme gelmişti.

Dün akşam yayınlanan program ise, daha öncekileri aratmayan şekilde cinsiyetçi ifadelerin havada uçuşmasından öte; Rasim Ozan Kütahyalı’nın elinde tuttuğu MİT antetli dosya ile Aziz Yıldırım’ı tehdit etmesiyle gündeme geldi.

Aziz Yıldırım’ı Cemaatçi savcıların koruduğunu ancak onların 'FETÖ' operasyonlarıyla görevden alındığını söyleyen Kütahyalı, elindeki belgeye dayanarak Aziz Yıldırım’ın tutuklanacağını iddia etti.

Bununla yetinmeyen Kütahyalı, söz konusu dosyaya bakan savcının ismini vererek Aziz Yıldırım’a “akıllı olmasını” söyledi.

SAVCILARIN İSMİNİ İLK DEFA SÖYLEMİYOR

Bundan yaklaşık 4 sene önce 2012’de yine aynı programda (Derin Futbol) konuşan Rasim Ozan Kütahyalı, AKP ve Cemaat’in arasının iyi olduğu günlerde canlı yayın sırasında “Bu memlekette bir gün Zekeriya Öz'ün heykeli dikilecektir” demişti.

AKP SİYASETİ NEYSE BU PROGRAM DA O

AKP’nin Cemaat’le ilişkilerinin iyi olduğu dönemlerde Cemaatsever kesilen, 'FETÖ' soruşturmalarında ise iktidarın operasyon fişeği görevini üstlenen “Beyaz Futbol”, izleyicileri hayrete düşüren iddiaların, mahkeme dosyalarının, tehditlerin yer aldığı bir program olarak kayıtlara geçiyor.

PROGRAMIN HER ŞEYİ BİLEN ADAMI: AHMET ÇAKAR

Yine 2013 yılında Beyaz TV’de yayınlanan “Ve Gol” isimli bir programa katılan Ahmet Çakar ve Adnan Aybaba’nın konuşmaları izleyenleri hayrete düşürmüştü. Şike operasyonuyla ilgili “cemaatin operasyonu” diyen Ahmet Çakar’a yanıt veren Adnan Aybaba, Çakar’a dönerek “Sen bizden daha iyi biliyorsun Cemaat’in operasyonu olup olmadığını. Sen Cemaat’le geçen aylar görüştüğünden, neler yaptığını sen daha iyi biliyorsun hocam. Sen anlat Cemaat’in operasyonu mu değil mi? Uçaklarla kimler gidiyor Pensilvanya’ya...” ifadelerini kullanmıştı.  Aybaba’nın sözlerine öfkelenen Ahmet Çakar’ın imdadına Rasim Ozan Kütahyalı yetişmişti.

CİNSİYETÇİLİK, KÜFÜR VE AŞAĞILAMA

İktidarın gündeme getirdiği siyasi çıkışları alaycı dille onaylayan programın sunucularının, en dikkat çeken özellikleri ise cinsiyetçi olmalarıydı. Rasim Ozan’ından Sinan Engin’ine kadar pek çok isim kızdıkları anda rahatça küfür edebiliyor, “Adamlık”, “erkeklik”, “karı” ve “delikanlılık” gibi sözcükler havalarda uçuyordu.

Programın moderatörü Ertem Şener, canlı yayında söylenen çirkin ifadelerin tümüne katılmasıyla biliniyor. Her ne kadar programın ismi “Beyaz Futbol” olsa da, konuşulan konular daima spor dışı. Bunlardan sonuncusu ise, Miss Turkey’de seçilen Ecem Uzgör hakkında söylenen sözlerdi. Aşağılamanın doruklarına varan yorumcular, futbol yerine Uzgör’ü tartışmaya başlamış, konuşmayı noktalayan Ahmet Çakar “Türkiye’yi ben daha iyi temsil ederim” demişti.

Yapılan tüm çirkinliklere ise en iyi yanıtı Galatasaraylı orta saha oyuncusu Tolga Ciğerci vermişti: