Pınar'dan Karşıyaka açıklaması

Pınar'ı bünyesinde barındıran Yaşar Holding’in yönetim kurulu başkanı Selim Yaşar, "En yüksek Hayır Karşıyaka’dan YH (Yaşar Holding) düşünüyorum ve Ankara ile ters düşmemek için sponsorluğu yeniden gözden geçirmek gerekli” sözlerine Karşıyakalı taraftarlar büyük tepki gelmişti. Holding konuyla ilgili açıklamasında geri adım attı.

Pınar'ı bünyesinde barındıran Yaşar Holding’in yönetim kurulu başkanı Selim Yaşar, referandumun ardından sponsoru oldukları Karşıyaka'ya ilişkin skandal bir paylaşımda bulunmuştu.

Yaşar, "En yüksek Hayır Karşıyaka’dan YH (Yaşar Holding) düşünüyorum ve Ankara ile ters düşmemek için sponsorluğu yeniden gözden geçirmek gerekli” demiş, mesaj büyük tepki çekmişti.

Mesajın ardından Yaşar Holding bir açıklama yaparak geri adım attı:

"Yaşar Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Selim Yaşar'ın 16 Nisan 2017 Pazar günü gerçekleşen referandum sonrası, kişisel sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşım üzerine açıklama yapma gereği duyulmuştur. Yaşar Topluluğu, 71 yıldır kurumsal değerleri ışığında, etik duruşundan taviz vermeden, her kurum, kuruluş ve bireye eşit mesafede durarak şirketleri ve markaları ile üretmeye, istihdam sağlamaya ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamaya devam etmektedir. Demokrasinin önemi ve gereğine inanan Yaşar Topluluğu olarak, Sayın Selim Yaşar'ın görüşlerinin şahsi görüşleri olduğunu, söz konusu görüşlerin Yaşar Topluluğu ve Yaşar Ailesi'ni temsilen verilmediğini, topluluğumuzun tüm siyasi görüşlere ve partilere eşit mesafede durduğunu hatırlatmak isteriz. Ülkemizin gelişmesi ve geleceği için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz."