Öldüresiye dövülen Amedspor yöneticisi o an yaşananları anlattı

Ankaragücü yöneticilerinin tribünde vahşice saldırısına uğrayan Amedspor'un yöneticisi Haldi Soran Mızrak, o an yaşananları anlattı.

DHA'nın haberine göre, Ankaragücü'nü yenen Amedspor'un yöneticisi Haldi Soran Mızrak, saldırıya uğradığı anları anlattı. 2,5 metre yükseklikteki merdiven boşluğundan aşağı atıldığını ve kendisini dövenlerle mücadele etmeye çalışırken birde arkadan iteklendiğini belirten Mızrak, "Beni kafa üstü çakıp boynumu kırmasınlar diye ben uzandım ki daha yakın mesafeden düşeyim diye. En son biri gelip kemerden tutup arkadan atınca biraz şans eseri parende ile sırt üstü düştüm" dedi.

Maçın başından beri Ankaragücü taraftarının ırkçı ve ağza alınmayacak küfürler ettiğini, ilk yarıda gol bulduktan sonra sakinleştiklerini belirten Mızrak, "İkinci yarı başladıktan sonra bizim attığımız ilk gol ile birlikte yanımızda bulunan diğer yönetici arkadaşlarımızın misafirleri istemsiz bir şekilde sevindiler. Sevinmeden sonra ilk etapta arkadan küfürleşmeler başladı ve sonra durdu. Takımın ikinci golünden sonra yine alkışlamalar oldu bizim arkadaşlardan bir iki kişiden. Bunun üzerine ilk etapta bir pet su atıldı. Sonra ne oluyor ne bitiyor demeye kalmadan bir anda güruh halinde saldırmaya başladılar" dedi.

SALDIRANLAR ANKARAGÜCÜ YÖNETİCİLERİ

Amedspor yönetiminden toplam 5 kişi ve 2 misafirlerinin bulunduğunu söyleyen Mızrak, "Asbaşkanımızın burnu kırıldı, genel sekreterimiz kulak altına aldığı darbe ile ufak bir travma geçirdi. Bana bayağı şiddetli bir şekilde kaba darp oldu. Bize saldırı yapılan yer protokol tribünü. Bana saldıranlar sonradan görüntülerde baktığımızda başkan yardımcısı olduğu söylenen bir şahıs var, başkanın koruması var, saldırı esnasında akreditasyon kartları üzerinde resmi güvenlik görevlisi yazılan 4 kişi sayabildim" dedi.

 

O ANLARI ANLATTI

Saldırı sırasında burnu kırılan Amed Sportif Asbaşkanı Nurullah Edemen ise, sezonun ilk yarısında Diyarbakır'a gelen Ankaragücü yöneticileri kendi araçları ile havaalanından alıp kahvaltıya götürdüklerini daha sonra aynı şekilde misafir edip uğurladıklarını söyleyen Mızrak, saldırı anlarını şöyle anlattı: 

"Çok iyi hatırlamamak ile beraber beni itmeye çalıştıklarını gördüm. İlk etapta saldırı oldu, tepki gösterdim. Tepki göstermemin üzerine 7-8 kişi saldırdı. 3 kişi aşağıdan zaten beni çekiyordu. Biri ceketimden, biri kravatımdan biri akreditasyon kartımdan çekiyordu. Onlarla mücadele etmeye çalışırken birdeN arkadan itiklendiğimi hissedince beni kafa üstü çakıp boynumu kırmasınlar diye ben uzandım ki daha yakın mesafeden düşeyim diye. En son biri gelip kemerden tutup arkadan atınca biraz şans eseri perande ile sırt üstü düştüm. Aşağıda da saldırı devam etti, görüntülerdeki kısım yapılanın üçte biriydi. Aşağıda daha şiddetli bir şekilde tekmelerle giriştiler. Başkanımız birilerini üstünden almaya çalıştı ve araya girme bahanesi ile bir Ankaragücü yönetici benim çektiği sırada son yumruğu o vurdu. gözümün üzerindeki şişliğin sebebi yumruk oldu."

'KADIN ARKADAŞIMIZ DA VARDI'

"Verilen değerin, misafirperverliğin karşılığı bu olmamalıydı. Gördüğünüz gibi benim gözüm mor, burnum kırık. Şuna biraz düzelmiş. Yapılanları hiçbir şeye sığdıramayız. Bize saldıran yönetici kimliğindeki arkadaşlar, baktığınızda boyunlarında akreditasyon kartları görülüyor. Maalesef Ankaragücü'nün başkanı da buna dahildir. Görüntülerde çok net görünüyor. Yanındaki yönetici ve korumalarla ciddi anlamda bize karşı linç girişiminde bulundular. Bunu, saldırı diyerek çok basite indirgemiyorum. Burada insanların canına kast edilmiştir. Soran arkadaşımız, 3 metre yükseklikten atılıyor. Düştükten sonra dövülüyor. Aramızda bir kadın arkadaşımız olmasına rağmen ona yapılan saldırganlık tarif edilemez."

'TEK SEBEBİ TFF'

"Bunu, ben hiçbir şeye sığdıramıyorum. Bunun tek sebebi TFF'dir. Gerekçesi de sezon başından beri Amedspor'a karşı yapılan ırkçı saldırılara karşı, bir ceza verilmemesidir. Bu durum buna prim tanıdı ve Amedspor'u hedef haline getirdi. Ankaragücü bunun bir patlaması oldu. Bu işin organizeli bir şekilde geliştiğini ifade etmek istiyorum. Otele gittiğimizde bir arkadaşımız, protokole bir saldırı yapılacağını söyledi. Ben bunu ciddiye almadım hatta tersledim. Öyle bir şey olur mu, bu insanlar bizim arkadaşlarımızdır. Biz bu rahatlılıkla gittik. Dayağı yedikten sonra anladık. Olmaması gereken bir şey. Yürekli insanlar olsaydı keşke teke tek gelseydiler, 50-60 kişi 5 kişinin üstüne çullanmasaydı. Bu durumu Türkiye kamuoyunun taktirine bırakıyorum" diye konuştu.