Olaylı derbiyle ilgili çelişkili açıklamalar

Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın olaylı derbiyle ilgili stada biletsiz giriş olmadığını söylerken, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, kaçak giriş olduğunu söyledi. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ise '3-5 bin kişinin' stada sızdığını belirtti.

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki olaylı derbinin ardından İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın stada biletsiz seyircinin girmediğini söylerken, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da kaçak taraftar girişinin yaşandığını belirtti.

Cihan'ın haberine göre, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, derbi maçta yaşanan olaylar hakkında dün akşam Lig TV'deki Maraton programına telefon ile bağlanarak bilanço hakkında bilgi verdi.

Baykan şunları söyledi:

"Beşiktaş - Galatasaray arasındaki maçta stada kaçak taraftar girişi yapılmış. Biletsiz giren bir kitle var, 3 kapı kırık, 8 bilet okuyucusu devre dışı kalmış durumda. Olimpiyat Stadı'nda bilet okuyucusu olan turnikelerin kabloları kesilmiş. Olimpiyat Stadı'nın içinde 20 kamera var, emniyet ne olup bittiğini izleyecek."

Emniyet Müdürü: 'Biletsiz hiç kimse girmedi'
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yaşananlara ilgili yaptığı değerlendirmede biletsiz giriş yapıldığı iddialarının doğru olmadığını söyledi. Çapkın, "Biletsiz hiç kimse girmedi. Sadece turnikelerde bozulma olduğu için biletler yırtılarak girildi. Şu anda 67 gözaltı var. Devam edecek. Olaylara karışanlara yönelik devam edecek." şeklinde konuştu.

Gaz sıkıldığı iddialarını da yalanlayan Çapkın, "Asla gaz sıkılmadı. Neden gaz sıkıldı deniyor anlamıyorum. Polis oldukça soğukkanlı davrandı. Sportif bir sebep sonuç ilişkisi onun dışında bir şey aramamak lazım. Olmamalıydı üzücü bir şey" ifadelerini kullandı.

Arınç: '3-5 bin kişi taşkınlık yapmak için içeriye sızmış'
İstanbul'da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen "Dünya Vakıflar Konferansı"nın açılışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, derbiyle ilgili soruya, "Yaşanmış olay fevkalede üzücüdür, çirkindir" dedi. "Bu tür olayların yaşanmaması için radikal tedbirler alınmalıdır" diyen Arınç, "Bu çirkinliğe neden olanlar bulunmalı cezalandırılmalı, bir daha statlara girmemeleri sağlanmalıdır" şeklinde konuştu.

Arınç ayrıca, "Öyle görünüyor ki 3-5 bin kişi taşkınlık yapmak için böyle bir provokatif eylemde bulunmak için hazırlanmış, içeriye sızmış, veya bunların sızmalarına gözler kapanmış" dedi.