Muğla Ormanspor'da kriz büyüyor

1991’de kurulan ve geçtiğimiz sezon Basketbol 1. Ligi’nde yer alan Muğla Ormanspor kapanma riski ile karşı karşıya. Henüz sezon başında Orman Genel Müdürlüğü üzerinden gönderilen 1 milyon liralık bütçe ile önemli transferler yapan kulüp, sezon başında aktarılan bu ödeneğin geri alınması ile birlikte "bilinçli" sokulduğu bir mali krizle yüzleşiyor.

İsmail Sarp Aykurt

Sezon başında ciddi sayılabilecek bir transfer bütçesi ile önemli transferler yapan Muğla Ormanspor, kulübe ayrılan ödeneğin Ankara Ormanspor’a aktarılması sonucunda kapanma tehlikesi yaşıyor. Son iki aydır kendi imkanları ile ayakta durmaya çalışan kulüp, paralarını alamayan sporcuların da maçlara çıkmaması ile birlikte ciddi bir çıkmaza girdi.

Yaşanan kriz nedeniyle birçok oyuncunun Muğla’dan ayrıldığı ve kulübün paf takımı ile maça çıkmak zorunda kaldığı; kulübün bu hafta oynayacağı İstanbul Işıkspor maçına ise çıkamayacağı aktarıldı. Son gelişmelere göre, kulübün lisanslarını yetiştirmesi durumunda genç bir takımla devam edeceği ya da ligden çekilebileceği konuşuluyor.

MUĞLA AKP İKTİDARI TARAFINDAN CEZALANDIRILIYOR MU?

Sezon başında Muğla Ormanspor Basketbol Takımı için planlanan desteğin, Sayıştay denetçilerinin kamu kurum ve kuruluşlarınca spor kulüplerine para aktarılması konusunda yapılan çalışmalar gereğince ve henüz kesinlik kazanmamasına karşın, kesilmesi ve kulübün "borçlu" bir hale getirilmesi söz konusu. Muğla Ormanspor’a gelen bir ödenek varken ve bu para aktarılmadan dururken, Ankara Ormanspor’a 6 milyon liraya yaklaşan bir ödeneğin verilmesi ise hâlâ tartışılmakta. Bu duruma eklenen bir başka gelişme ise bu problemin giderilmesine dönük atılan adımların karşılık bulamamış oluşu.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ‘iadesi istenen’ ödenek ve bir ‘talimat ile’ yapıldığı anlaşılan bu durum, Türkiye’de sporun ve yerel kulüplerin yaşamasının "keyfe ve pazarlıklara" bağlı olduğunu, sporda kamucu anlayışın iğdiş edildiğini, bu durumun ortaya çıkmasında ise gerici ve piyasacı siyasetin önemli bir etken olduğunu yeniden kanıtlıyor.