Metin Kurt futbol turnuvası başlıyor

Sporun toplumsal bir ihtiyaç olduğunu savunan gençler, “Metin Kurt Futbol Turnuvası” düzenliyor.

İsmail Sarp Aykurt

Futbolun ticarileşmesine, uyuşturucuya, piyasacılığa ve gericiliğe karşı sporun toplumsal bir ihtiyaç olduğunu savunan gençler, “Metin Kurt Futbol Turnuvası” düzenliyor.

“Metin Kurt Futbol Turnuvası” ismiyle 20-21 Mayıs tarihleri arasında Kalamış Halı Saha Tesisleri’nde yapılacak olan turnuva, efsanevi futbolcu Metin Kurt’un anı ve mücadelesini yaşatmaya, eğlenmeye ve gençleri uyuşturucuya karşı mücadelenin bir parçası olmaya davet ediyor.

Her sene geleneksel olarak düzenlenmesi düşünülen turnuva, sporun temel hedefi olan akıl ve beden sağlığını güçlendirmek, gençlerin gericilik ve yozlaşma yolu ile etkisizleşmesine karşı mahkûm olmadığını göstermek misyonu ile çağrı yapıyor. Her sene bir tema belirleyerek organize edilecek turnuvada, bu seneki tema ise ‘Uyuşturucuya karşı mücadele’ olacak.

20-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan ve ‘kızlı-erkekli’ takımların yer alacağı turnuva,  futbol üzerinde kurulan baskı ve sansürün karşısında yer alırken, Metin Kurt’un da dediği gibi, futbolun ‘borsada değil, arsada güzel’ olan yönünü de öne çıkarmaya çalışacak.