'Lütfen futbola siyaset karıştırmayalım!'

Fatma Şahin ve milletvekillerinin Gaziantepspor soyunma odasına girmesi nedeniyle kırmızı siyahlı ekibe para cezası gelecek. Futbola ise hâlâ siyaset karışmıyor.

Cenk Alaçam - soL

Gaziantepspor-Elazığspor mücadelesiyle teknik direktörlüğe bir kez daha "merhaba" diyen Sergen Yalçın, mücadeleden 3 gollü galibiyet ile ayrılsa da Gaziantepspor'da yüzler gülmüyor. Maçın devre arasında akredite edilmediği halde önce koridora sonra da soyunma odasına giren AKP'li Fatma Şahin ve milletvekilleri nedeniyle kulüp ceza alacak. Müsabaka gözlemcisinin, Fatma Şahin'in Gaziantepspor kulübünün soyunma odasına girmesiyle ilgili rapor tuttuğu ve önümüzdeki günlerde cezanın belli olacağı öğrenildi.

Öte yandan, Gaziantepspor yöneticisi Mehmet Kızıl, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Maçın devre arasına Sn. Bakanımız Fatma Şahin sadece Sergen Yalçın hocaya başarı diledi" dedi.

Önce prim sözü verdi ama...
Maç sonunda Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl ile bir araya gelen Fatma Şahin, 500 bin lira prim sözü verdi. Fatma Şahin'e twitter'dan konuyla
ilgili eleştiri gelince ''Yanlış anlaşılma var. Bu şahsen vereceğim bir prim değil. Geçen yıl olduğu gibi Gazianteplilerin desteğiyle verilecek bir prim.
Üstelik rakam da telaffuz etmedim. Sergen Hoca takımın moralini yükseltti. Gaziantepliler takımlarına destek vereceklerdir. Ekonomik durumu müsait olan Gaziantepliler şehirlerinin takımına gerekli ekonomik desteği vererek yardımcı oldular'' diye açıklama yaptı.

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Gaziantepspor yöneticisi Mehmet Kızıl ''Elazığ maçında ne maç öncesi ne de devre arasında ekstra herhangi bir prim açıklanmadı'' dedi.

Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, kulübü 18 milyon lira zarara uğratmak ve sahte evraklarla kulübün parasını Kızıl Grup ve diğer 4 şirkete aktarmak suçlamasıyla mahkemelik olmuştu. O dönemdeki iddialara göre Fatma Şahin davaya müdahale etmiş, davayı takip eden savcı da değişmişti.