"La Liga"da grev sesleri

Daha önce futbolcu grevine sahne olan İspanya’da 1. ve 2. futbol liglerinde yaklaşık 300 kadar futbolcu maaşlarını alamıyor. Birçok kulübün borç içinde olması nedeniyle İspanya’da liglerin başlayamayacağı öne sürülüyor.

İspanya futbolu, ülke ekonomisinin durumuna paralel bir biçimde, iflasın eşiğine sürükleniyor. İspanya birinci futbol ligi “La Liga”nın, birçok kulübün borç içinde olması nedeniyle başlayamayacağı iddia edilirken, ücretleri ödenmeyen futbolcuların ise greve gideceği öngörülüyor.

Ülkenin önde gelen spor gazetesi Marca’da (Skor) yer alan habere göre, İspanya profesyonel futbol kulüplerinin toplam borçlarının rekor düzeyde bulduğu, büyümeye devam ettiği ve özellikle 2. lig kulüplerinin durumunun kötü olduğu vurgulanıyor.

İspanya 1. ve 2. profesyonel liglerinde ücretlerini alamamış toplam 300 futbolcu olduğu belirtilirken, ülkedeki sporcu örgütleri temsilcileri ve futbolcuların yaptığı açıklamalar ise yaklaşan grev sürecinin habercisi oldu. İspanya Futbolcular Derneği Başkanı Luis Manuel Rubiales, "Her takım biliyor ki çözüm bulunmadıkça lig başlamayacak" açıklamasında bulundu. Villarreal'de oynayan Cazorla "Çoğunluğun istediğini yapacağız" dedi.

İspanya'da sadece futbol değil diğer spor dalları da ekonomik çöküşten nasibini alıyor. Basketbolda Estudiantes, Joventut, Menorca, Valladolid ve Granada'nın ödemeleri dondurduğu, Alicante'nin de kapanmak üzere olduğu iddia edildi. Ülkede ekonomik nedenlerden dolayı bisiklet yarışının kaldırıldığı belirtildi.

(soL - Spor)