Kot kumlama işçilerine yeşil sahadan destek

Tekyumruk Galatasaray Taraftar Grubu ve FenerbahCHE Taraftar Grubu, silikozis hastası kot kumlama işçileri için turnuva düzenleyeceklerini açıkladılar.

Tekyumruk Galatasaray Taraftar Grubu ve FenerbahCHE Taraftar Grubu, kot kumlama işçileriyle dayanışmak amacıyla bir futbol turnuvası düzenleyeceklerini açıkladılar. Taraftar gruplarının emekten yana kesimlerden destek istediği turnuva için yaptıkları açıklama şöyle:

Biz emekten yana futbolseverler, Türkiye'deki yoğun iş gücü sömürüsünün ve bu sömürüyle birlikte gelen işçi hayatının umursanmaması gerçeğinin farkındayız. Yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığı tersanelerde hayatlarını kaybeden işçileri asla unutmayacağız. Maden ocaklarında ölen işçilerin acısını yüreğimizden asla çıkartmayacağız.

İşçi sağlığının nasıl da hiçe sayıldığının en güncel örneklerinden biri kot kumlama işçilerinin yaşadıkları. İnsanlık dışı koşullarda büyük çoğunluğu sigortasız olarak çalıştırılmış ve meslek hastalığı Silikozis’e yakalanmış kot kumlama işçileri, mesleklerinin henüz çok erken bir döneminde ciğerlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktalar. Tekstil sektöründe dünyada ilk defa Türkiye’de görülen bu hastalık yüzünden şimdiye kadar 50’ye yakın genç işçi ölmüş, yüzlerce işçi de ölümcül hastalıkla boğuşmakta. Bu veriler ortadayken, Türkiyeli emekçiler çalışmak ve sağlıklı olmak arasında seçim yapmaya zorlanmakta.

Hiç kimse böyle bir seçim yapmak durumunda bırakılamaz!

Ciğerlerini kaybettiler, nefeslerini kaybettiler, gençliklerini kaybettiler, hayatlarını kaybettiler... Hiç değilse kalanlar haklarını kaybetmesin diye ve onların yaşadıklarını görmezden gelmemek için bir futbol turnuvası düzenliyoruz. 6 Mart 2011 tarihinde saat 11.30’da Çamlıca Gülhan
Spor Tesisleri’nde düzenlenecek olan bu turnuvayla slikozis hastalığına yakalanan işçilerle dayanışma sergileyeceğiz.

Onlar çözüm bekliyor ama ölüm beklemiyor.

Emekten yanaysanız, insanların sağlıkları ve çalışma hakları arasında seçim yapmak durumunda bırakılmasına karşı duruyorsanız, sizi de bu hastalığa yakalanan emekçilere destek vermeye çağırıyoruz.

(soL-Haber Merkezi)