Karakızıl'dan Sol Açık'a destek: 'Yaşasın renklerin kardeşliği!'

Karakızıl dün akşamki Fenerbahçe-Elazığspor maçı sırasında atılan Gezi sloganlarının ardından 'Sol Açık' taraftar grubuna düzenlenen saldırıyla ilgili bir açıklama yayınladı.

(soL-Spor) Gençlerbirliği Karakızıl taraftar grubu dün akşam oynanan Fenerbahçe-Elazığspor maçında "Her yer Taksim, her yer direniş!" sloganı atan 'Sol Açık' taraftar grubuna, 'Genç Fenerbahçeliler(GFB)' grubu tarafından yapılan saldırıya ilişkin bir açıklama yayınladı.

Açıklama şöyle:

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe-Elazığspor maçında Gezi direnişiyle ilgili slogan atan 'Sol Açık' taraftar grubuna kendilerine "Genç Fenerbahçeliler(GFB)" diyen rant çetesi tarafından yapılan saldırıyı kınıyoruz.

Dün oynanan Fenerbahçe-Elazığspor karşılaşmasında, Fenerbahçeli taraftarlar tribünü direniş sloganlarıyla inletti.

Maçın 34. dakikasında başlayan "Her yer Taksim, her yer direniş" ve "Sık bakalım, sık bakalım..." tezahüratlarına stadın büyük bir çoğunluğu katılırken, taraftarlığı rant kapısı ve iktidar yalakalığı olarak gören GFB adlı çete Sol Açık grubuna saldırdı. GFB grubunun faşist eğilimli bir grup olduğu ve bu grubun liderlerinin samimi Fenerbahçelilerin kulüplerine olan sevgilerini sömürerek rant sağlayan çıkarcılar olduğu bilinmektedir. Bu nedenle bu grup diğer takımlardaki rantçı taraftar grupları gibi iktidar yalakalığı yapmaktadır.

Biz Gençlerbirliği KARAKIZIL olarak bu saldırılara karşı her zaman Sol Açık ile dayanışma içerisinde olacağımızı duyuruyoruz.

TRİBÜNDE RANTÇI İSTEMİYORUZ!
YAŞASIN RENKLERİN KARDEŞLİĞİ!
YAŞASIN SOL AÇIK!

GENÇLERBİRLİĞİ KARAKIZIL