Karabükspor ve Alanyapsor'dan karşılıklı şike iddiaları

PTT 1. Lig'de bitime bir hafta kala ikincilik mücadelesi veren Kardemir Karabükspor ve Multigrup Alanyaspor başkanlarından karşılıklı olarak birbirlerini şike yapmakla suçlayan açıklamalar geldi.

soL - Spor

Hafta sonu oynanan Multigrup Alanyaspor - Göztepe maçından sonra Kardemir Karabükspor kulüp başkanı Hikmet Ferudun Tankut, kulüp tesislerinde düzenlenen basın toplantısında, Merkez Hakem Kuruluna (MHK) tepki göstererek, "Karabük, küçük bir şehir diye düşünebilirsiniz, 'Emeklerini çalsak da sesleri çıkmaz.' diye düşünebilirsiniz. Sakın, daha fazla sabrımızı denemeye çalışmayın. Tabii MHK Başkanı Alanyalı, Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu tribünde, maç sonu soyunma odasında futbol tabiriyle üçlü çektiriyor" iddialarında bulunmuştu.
Kardemir Karabükspor Başkanı Feridun Tankut'un, Multigroup Alanyaspor aleyhine yaptığı açıklamalara turuncu yeşilli kulübün Başkanı Hasan Çavuşoğlu'ndan sert yanıt geldi.  Alanya'da Kardemir Karabükspor'a 1 puanı hakemlerin hediye ettiğini iddia eden Çavuşoğlu, "O'nun yaşına hürmet ediyoruz ama çok talihsizce konuşuyor. Kendinin maçlar için hangi bakanlara, kimleri arattığını hepsini biz biliyoruz. Yaşına başına uygun hareket etmesi lazım. Benim muhatabım da değil. Bunlar böyle konuşuyorlar, ancak car car konuşurlar."

ADANA DEMİRSPOR TARAFTARLARINDAN İKİ KULÜBE DE TEPKİ
Sosyal medya üzerinden ‪#‎KarabükAlanyaŞikeYapmış‬ hashtagi üzerinden yapılan açıklamalara tepki gösteren Adana Demirspor taraftarları, Karabükspor ve Alanyaspor başkanlarının yaptığı açıklamaların şikenin ve siyasetin futbola müdahalesinin itirafı olduğunu dile getirerek TFF'yi göreve çağırdı.