İşte Başakşehir gerçeği: 'Stadından transferine kadar bir ‘iktidar’ hatta Saray projesidir Başakşehir...'

AKP'nin büyük destek verdiği, İstanbullunun parasıyla finanse ettiği Başakşehir, ligde liderlik koltuğuna oturdu. "Mucize başarı" değerlendirmeleri arkasındaki gerçekler, spor medyası tarafından büyük bir sessizlikle geçiştiriliyor...

AKP'nin proje takımlarının başında gelen Başakşehir, geçtiğimiz sene verdiği şampiyonluk mücadelesinin ardından bu sene ligde liderlik koltuğuna oturmayı başardı.

Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Bursaspor gibi ligde şampiyonluk yaşamış takımları geride bırakan Başakşehir, büyük bir iktidar desteğine sahip.

Cumhuriyet'ten Arif Kızılyalın, Başakşehir'in arkasındaki büyük desteğe dikkat çeken bir yazı kaleme alırken, "Stadından transferine kadar bir ‘iktidar’ hatta Saray projesidir Başakşehir..." ifadelerini kullandı.

Kızılyalın'ın yazısından bir bölüm şöyle:

Şeker Ahmet Paşa’nın tablosu; dışarıdan değil, içeriden gösterir olanı biteni!
Keşke Şeker Ahmet Paşa, günümüzde yaşayan bir ressam olsaydı da şu AKP’nin proje takımı BaşakşehirFK’nin Süper Lig’deki liderliğini resmetseydi... 
Şimdi eminim kızıyor bazılarınız, ‘proje takımı’ dediğim için Başakşehir’e... 
Evet, stadından transferine kadar bir ‘iktidar’ hatta Saray projesidir Başakşehir... 
Nasıl mı? 
Anımsayanlar vardır, bu takımın eski adını; İstanbul Büyükşehir Belediyespor diye anıldı yıllarca... Yani İstanbulluların takımıydı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın emanetiydi ‘Payitaht’a! 
Ekmeğinden suyuna, maaşından, sigortasına kadar her şey İBB kesesinden verildi uzun süre. Hani şu yerel yönetimlerin vatandaşa harcanmak üzere yasayla belirlenen binde 12’lik spor payı var ya; işte onlar dahil her şey aktı da aktı yıllarca İBB Spor’a. 
Sonra muhalefet (2014 seçimlerinde CHP), “Ey İstanbullu... Senin bastığınakbillerin küsuratı, arabanı bıraktığın İSPARK’ın kârı profesyonel bir takıma gidiyor” diye yaygarayı koparınca dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da onayıyla, 25 AKP’li ilçe belediyesinden biri olan Başakşehir’e devredildi bu ekip. 
Niçin Başakşehir? 
Çünkü AKP’nin kalesi bu şirin ilçe. Daha önemlisi, İstanbul’un şantiyesi; en yeni binalar orada, tüm müteahhit firmaların gözdesi bir coğrafya... Eh ‘bizim takım’ buraya kayınca yine mevcut yasada ‘spor alanı - yeşil alan’ diye geçen araziye harika bir stat konduruluvermesi çok da zor olmadı. 
Hem de ne stat!.. Büyük düşünüp kapasiteyi yüksek tutsalar inanın Kıt’a Avrupası’nın en iyi 10 mekânı arasına girerdi. 
Ne güzel değil mi? Doğup, büyüyüp gelişene kadar kuruş borcun yok, üstelik ‘anahtar teslim’ bir stat hediye ediliyor. İBB’nin iştirakleri dahil tüm havuz müteahhitleri reklam vermek için sırada, bir zahmet oynayın, başarılı olun deniyor futbolun saha içindeki paydaşlarına! 
Maşallah,ekmek elden, su gölden! Adebayor diyorsun, ilk uçakla geliyor, G.Saray’ın alamadığı Clichy transfer ediliyor; F.Bahçe’nin çengel attığı İrfan, hatırlı abiler nedeniyle Başakşehir’i seçiyor! Direksiyonda da Türk futbolunun kalburüstü hocası Abdullah Avcı olunca gelsin ‘zirve...’ Tabii bir de hakem faktörü var. Bilmem dikkatinizi çekti mi? Pazar günkü liderlik maçında hakem Halis Özkahya, 4 dakika uzatma verdiği müsabakayı 90+3’te bitirdi Osmanlı atağa çıkarken. Neme lazım maç 1-1’e gelir, sonra al başına belayı diye mi düşündü bilinmez; en futbol cahiline bile sorsanız bu yıl Başakşehir’in nasıl kollandığına dair iki kelam eder size!..