İstanbul hakemleri eylemde!

2 hafta önce Çekmeköyspor taraftarları tarafından darp edilen hakemlere destek için, geçtiğimiz hafta Çekmeköy maçında görevlendirilen hakemler maça çıkmayarak şiddeti protesto etti. Eylem üzerine yaşanan gelişmeler, ortalığı daha da kızıştırdı.

(Cenk Alaçam - soL) İstanbul U17 Ligi’nde oynanan Çekmeköyspor-Selimiyespor maçında hakemlerin Çekmeköy taraftarları ve sporcuları tarafından darp edilmesi ve hakemin bilincini yitirmesi üzerine geçtiğimiz hafta Çekmeköyspor’un U15 ve 1. Amatör’deki maçlarında görevlendirilen hakemler karşılaşmaya çıkmayarak, takımı ve taraftarları protesto etti.

'Kelle istiyorum' dedi
Daha sonra Çekmeköyspor Başkanı ile akraba olduğu öğrenilen Türkiye Futbol Federasyonu İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu, İl Hakem Kurulu üyelerine ve maça çıkmayan hakemlere küfürler ederek “kelle istiyorum” dedi.

Geçtiğimiz gün, Haluk Ulusoy Eğitim ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen hakem toplantısına da davet edilen Yemen Ekşioğlu toplantı da protesto edildi. Hakemler kürsüye, “Kellemizi vermeye geldik - İstanbul hakemleri” yazılı bir pankart astı. Toplantıda konuşan Ekşioğlu, küfür ettiğini kabul ederek hakemlerin ne olursa olsun maça çıkmaları gerektiğini, eylem yapılacaksa da ona haber verilmeden yapılmaması gerektiğini söyledi.

Ekşioğlu’nun konuşmasından sonra TFFHGD yönetiminde bulunan Enver Çelik, “Yemen abi siz hakemlerin değil kulüplerin yanında yer alıyorsunuz. Sezon içinde 8 hakem arkadaş dayak yedi, bununla ilgili ne yaptınız?” sorusunu sordu. Ekşioğlu ise “Enver, Don Kişotluk yapma. Ben Yemen Ekşioğlu’yum benim olduğum yerde adalet vardır” dedi.

Daha önce “dayak” yemiş olan bir hakem bağırarak, “Benim sol akciğerim şu an yok. Bir turnuva maçında darp edildim ve akciğerimi aldılar” diye bağırdı. Hakem güçlükle salon dışına çıkartıldı. Bu olayın ardından ise İl Hakem Kurulu üyesi Aydın Kankaş ve Murat Oksay “Kelle istiyordunuz, buyrun kelle” diyerek istifa ettiler. İl Hakem Kurulu Üyeleri Muzaffer Urlu ve Alparslan Arkun da salonu terk etti. Enver Çelik’in işaretiyle de 50 kişilik bir grup salonu terk etti.

Ardından yapılan toplantı yarıda kesildi. 50 kişilik grubun yanına gelen hakemler kendi aralarında bir toplantı yaptı. Gece alınan karara göre ise bu hafta İstanbul’da oyananacak maçlar sahaya çıkıldıktan 10 dakika sonra başlatılacak. Bu haftanın ise ligin geleceği için kritik bir önem arz ettiği söyleniyor. Hakemler, bir sonraki hafta maçlara hiç çıkmayabilir.