Hakemler eylem yapacak

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği, Trabzonspor-Gaziantepspor maçının hakemlerinin statta 4 saat rehin tutulmasına yanıt olarak eylem yapma kararı aldı.

Trabzonspor-Gaziantepspor maçının hakemi Çağatay Şahan ve yardımcılarının karşılaşmadan sonra ev sahibi kulübün yöneticileri tarafından 4 saat boyunca Avni Aker Stadı'nda tutulmaları sonrası hakemler eylem kararı aldı.

Hürriyet'in haberine göre, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Başkanı Abdurrahman Arıcı ile Çağatay Şahan ve dernek yöneticileri arasında yoğun bir telefon trafiği yaşandı. Arıcı, "Bu olay karşısında dernek olarak tutumunuz ne olacak? Herhangi bir eylem falan düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Başbakanlık danışmanından ve İçişleri Bakanlığı'ndan randevu aldık. Kendilerine bu olay hakkındaki düşüncelerimizi anlatacağız. Dernek olarak bir protesto eylemimiz mutlaka olacak. Fakat bunun ne olacağını şu anda söyleyemem. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla konuştuktan sonra bir karar vereceğiz."