'Hakem Ümit Çınarlı cezalandırılmalıdır'

TFF Hakemi Ümit Çınarlı'nın "Ölen katırlar sizden daha değerliydi onlara üzülün" yazan bir tweet atması üzerine Devrimci Spor Emekçileri Sendikası bir açıklama yaptı.

Devrimci Spor Emekçileri Sendikası'nın Ümit Çınarlı'nın Roboski Katliamı'na ilişkin attığı skandal tweet üzerine yaptığı açıklama şu şekilde

"Basın ve Kamuoyuna ,

Uludere de yaşanan katliamın 2. yılında TFF Hakemi Ümit Çınarlı "Ölen katırlar sizden daha değerliydi onlara üzülün" yazan bir tweet atmış, daha sonra gelen tepkilere yaptığı açıklama da ise ‘TSK'nın yaptığı eylemi savundum’ demişti.

Bu olay ne yazık ki Türkiye'de spor alanında inatla siyaseti yapılmaya çalışan faşizmin hortlatılmaya çalışılmasının bir örneğidir.

Bu sözleri TFF'nin bir hakeminin söylüyor olması aynı zamanda TFF'yi de bağlamaktadır. Faşizmi hiç bir müsabaka ve spor alanında görmek istemediğimiz gibi , insani hiç bir tutar yanı olmayan bu açıklamanın sahibi olan Ümit Çınarlı'yı da hiç bir müsabakada karşımızda görmek istemiyoruz. Devrimci Spor Emekçileri Sendikası olarak bu açıklamayı talihsizlikten öte çirkin, art niyetli ve cezalandırılması gereken bir açıklama olarak görüyor ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

Saygılarımızla

Devrimci Spor Emekçileri Sendikası"