Gol sevinci tartışması: 'Keşke sen de sevinseydin Burak'

Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçı sonrası çok konuşulan Türkiye'nin gol sevincine ilişkin bir köşe yazısı kaleme alan Mehmet Y. Yılmaz, "Burak Bey kardeşim. Şunu unutma: Bu bir oyun. Kimse kimseye bir şey geçirmiyor! Keşke sahanın kenarında tribünlere o hareketi yapacağına, koşup sana o güzel gollük pası veren o çocuğa sarılsaydın!" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Euro 2016'dan elenmesinin ardından Çek Cumhuriyeti maçı sonrası yaşanan gol sevincine ilişkin tartışmalar sürüyor.

Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz, bugünkü yazısında Burak'ın ve Emre Mor'un gol sevinçlerini yazdı. Yazıdan bir bölüm şöyle:

Burak Yılmaz, Petr Cech’in koruduğu kaleye topu gönderdiğinde herkes gibi ben de havaya sıçradım.

O anda Burak Yılmaz’ın bir “aile içi şiddet zanlısı” olduğunu unutmaya bile hazırdım.

Top filelere gitti. Hakem düdüğünü çalıp orta sahayı gösterdi, o arada Burak Yılmaz taç çizgisine doğru koşturdu.

Şimdi nasıl ifade etsem tam olarak bilmiyorum ama biz bu tür hareketleri çocukken yatılı okulda “geçirdik” anlamında yapardık, öyle bir hareket yaptı.

***

Gerçekten tuhaf bir durum. Sosyal medyada çok yankılandı. Golün pasını veren 18 yaşında küçücük bir çocuk ve o hâlâ bizlerin çocukken futboldan aldığımız zevki hissediyor belli ki.

Emre Mor’un, yüzündeki çocuksu sevinçle Burak’ın arkasından koşturduğu anı gösteren fotoğraf, sosyal medyada paylaşılmaya adeta doyulamadı.

Burak Bey kardeşim. Şunu unutma: Bu bir oyun. Kimse kimseye bir şey geçirmiyor!

Keşke sahanın kenarında tribünlere o hareketi yapacağına, koşup sana o güzel gollük pası veren o çocuğa sarılsaydın!

Yazının tamamı