Göksel Gümüşdağ: Başakşehir'in belediye ile bir alakası yok

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, sahibi olduğu kulübün İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile hiçbir alakasının olmadığını iddia etti.

AKP'nin proje takımlarından olan Medipol Başakşehir FK’nin Başkanı Göksel Gümüşdağ'dan duyanların inanamayacağı cinsten bir açıklama geldi. 

Göksel Gümüşdağ, kendisine İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 7 milyona ihalesiz satılan Başakşehir FK’nin İBB ile alakası olmadığını öne sürdü.

“İlk önce bilgi sahibi olmak lazım, sonra fikir sahibi. Bilgi sahibi olmadığınız çok açık ve net. İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü bir dernektir, kamunun malı değildir. 1990 yılında kurulmuştur ve 2014 yılına kadar da futbolun içinde olmuştur" diyen Gümüşdağ, "2014 yılında başkan, ‘Profesyonel futbolun belediye bünyesinde anılması doğru değil’ diye temennisini söyledi. Bir dernektir ve belediye ile hiçbir bağlantısı yok. Amatörlere kullanılmak üzere her belediyeden olduğu gibi İBB’den de bütçe gitmiştir.” ifadelerini kullandı. 

Başakşehir'in İBB’den ayrılış sürecini ilişkin "İBB Spor Kulübü'nün mal varlığı yok sadece Süper Lig hakkı vardı. Gazetelerde falan yazıyorlar ama ben muhatap alıp cevap vermek istemedim. Bugün isabet oldu, ben de bununla ilgili bir açıklık getirmiş olayım. Uluslararası bir kuruluş, ismini vermek istemiyorum, çok saygın bir kuruluş tarafından değerleme yapıldı. O gün ben İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı olarak hiçbir değerleme yapmadan genel kuruldan geçirebilir miydim? Geçirebilirdik. Değerlemesini yaptırdık, hiçbir mal varlığı olmamasına rağmen aktif-pasif bütün borçlarıyla birlikte o günün parasıyla 16 milyon 550 bin TL civarında, kurduğumuz şirket o parayı İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü derneğine ödedi. Bu, Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) açık bir denetleme şeklidir. Ben sanayici iş adamıyım. Futbola olan sevgimden dolayı, o gün çıktığında kimse talip olmadı ve biz bu Süper Lig hakkını aldık. Şimdi Başakşehir başarılı gidince birileri rahatsız oluyor, bunlar konuşuluyor ama hak adalet içinde değil. Bunların hepsi resmi evraktır, resmi dökümandır ve bu bir genel kurula tabidir buraya tabi değildir.” diye konuştu.